ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Με ομιλίες Σακελλαροπούλου και Κουτσούμπα η τελετή αποχαιρετισμού

Facebook
Twitter
Το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη θα ολοκληρωθεί σημερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί με πλοίο στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Βαθιά συγκίνηση τη δεύτερη ημέρα του λαϊκού προσκυνήματος
Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν βαθιά συγκινητικές, με τον κόσμο να ψιθυρίζει τα τραγούδια του Μίκη και να ραίνει με βασιλικό και γαρύφαλλα τον μεγάλο δημιουργό. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και ξένοι τουρίστες έχουν προσκυνήσει τη σορό του συνθέτη που έκανε μουσική τους πόθους και τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top