ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας: Οκτώ χρόνια κάθειρξης στον 62χρονο που ασέλγησε στον εγγονό του

Facebook
Twitter
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη έναν 62χρονο από περιοχή της Ηλείας, για τα όσα ακατανόμαστα έκανε σε βάρος του ανήλικου εγγονού του.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, στην βαρύτατη ποινή των 18 χρόνων κάθειρξης.

Το εφετείο της Πάτρας χθες τον έκρινε πάλι ένοχο με 7-0 ψήφους για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, αλλά έριξε την ποινή στο μισό και έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο 62χρονος παππούς καταδικάστηκε με βάση τα όσα είχε πει το παιδί στους γονείς του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε ο γαμπρός του στην Αστυνομία. Όπως λοιπόν αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά ο παππούς πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι, και μέσα στο μεθύσι του ασέλγησε σε βάρος του μικρότερου εγγονού του.

Επιστρέφοντας οι γονείς στο σπίτι, είδαν το παιδί τους να τρέχει στο μπάνιο. Όταν το ρώτησαν τι είχε συμβεί, τους περιέγραψε μια ανομολόγητη πράξη. «Ενιωσα άσχημα και φοβήθηκα» είπε ο μικρός στους γονείς του.

Το ίδιο βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 62χρονος παππούς να συλληφθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση όμως, δεν έφερε στο φως κάποια επιβαρυντικά ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε μεταγενέστερα στο παιδί, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Έλειπαν οι γονείς…

Να σημειωθεί ότι στο Εφετείο δεν εμφανίστηκε ούτε η μάνα, αλλά ούτε και ο πατέρας του παιδιού για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες. Έχουν χωρίσει και η μεν μάνα βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια, ενώ ο πατέρας είναι αγνώστου διαμονής και έτσι, αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Αντίθετα, τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν δύο από τα παιδιά του, που δήλωσαν στο δικαστήριο πεπεισμένα για την αθωότητα του. Απέδωσαν τις κατηγορίες στον γαμπρό του, λόγω της μόνιμης διαμάχης που είχαν για οικονομικά θέματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι η αδελφή τους δεν βρέθηκε στο δικαστήριο χθες γιατί έχει μετανιώσει για τις κατηγορίες που απέδωσε στον πατέρα της, τις οποίες αναγκάστηκε να πει επειδή ο πρώην σύζυγός της, τη χτυπούσε και την απειλούσε.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, επανέλαβε πως είναι αθώος και ότι δεν πείραξε ούτε κατά διάνοια τον εγγονό του. Απέδωσε τους ισχυρισμούς του παιδιού σε επηρεασμό από τον πατέρα του και σε πορνογραφικές εικόνες που έβλεπε στον υπολογιστή του γονιού του. Παραδέχθηκε ότι με τον πρώην γαμπρό του είχε διχόνοια και ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες ήταν σκηνοθετημένες για να του πάρει μια σημαντική οικοδομική εργολαβία.

Υπερασπιστική γραμμή

Η δικηγόρος Δήμητρα Κουνινιώτη από την Πάτρα, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, τόνισε στο δικαστήριο ότι και η ίδια σαν μητέρα, δεν έχει πεισθεί από τα στοιχεία για το αν τέλεσε το αδίκημα ο κατηγορούμενος.

Τόνισε δε πως στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά σημεία, ενώ θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη η παρουσία των γονιών στη χθεσινή δίκη. Οσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Κουνινιώτη υποστήριξε ότι, το γεγονός πως μείωσε την αρχική ποινή στα μισά χρόνια καθώς και ότι έδωσε στον κατηγορούμενο όσα ελαφρυντικά ήταν απαραίτητα, για να βγει άμεσα από τη φυλακή, αποτελεί μια ένδειξη αμφιβολίας εκ μέρους των δικαστών για το αν τελικά ο 62χρονος έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top