ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μίνα Γκάγκα: Άμεσα νέες προσλήψεις γιατρών – Υποχέσεις μετά την επίσκεψη σε Πύργο-Πάτρα

gaga karvelis antonakopoulos
Στις νέες προκηρύξεις γιατρών θα υπάρξουν, θέσεις αποκλειστικά για
τα περιφερειακά νοσοκομεία, και με συγκεκριμένη ταυτότητα της κάθε
δομής, ανακοίνωσε χθες από την Ηλεία η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρ-
βέλη επισκέφθηκε χθες τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και συμ-
μετείχε σε συσκέψεις με αντικείμενο την αναβάθμιση των παρεχόμενων
υπηρεσιών τους.

gaga pyrgos
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα δημοσιοποιηθούν διαγωνισμοί για προσλήψεις γιατρών και για το Νοσοκομείο Πύργου, όπως μεταξύ άλ-
λων για πέντε παθολόγους.

Στη συνάντηση που είχε με την διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας
του Νοσοκομείου Πύργου, Αναστασία Βασιλείου η οποία εκτελεί καθήκοντα προσωρινής διοικήτριας και με διευθυντές των κλινικών, ενημερώθηκε για την κατάσταση του Νοσοκομείου και τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ ακολούθησε σύσκεψη και με τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι της παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Αντίστοιχη σύσκεψη είχε
και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Σε ερώτηση για την απομάκρυνση του πρώην πλέον διοικητή του Γ.Ν.
Ηλείας, Χρήστου Χριστόπουλο απάντησε πως «κόπηκε» στην αξιολόγηση
των στελεχών του υπουργείου, ενώ δεν αποκάλυψε το όνομα του νέου
διοικητή, το οποίο όμως θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δήλωσε πως «θέλουμε καθημερινά εξωτερικά ιατρεία (σ.σ. επείγοντα) και καθημερινή συνταγογράφηση. Μια ημέρα την εβδομάδα γίνονται μικρά χειρουργεία και πιθανώς να γίνουν και περισσότερα, για να μην χρειαστεί να μετακινούνται οι συγγενείς των ασθενών και να βρίσκονται κοντά τους.

Παρόντες στις επισκέψεις της κ. Γκάγκα ήταν οι βουλευτές Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο πρόεδρος
της ΔΕΕΠ Ηλείας ΝΔ Γιώργος Λαμπρόπουλος και στελέχη της ΔΕΕΠ
Ηλείας, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, κ. Αντωνακόπουλος και Λυμπέ-
ρης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Ήλιδας, Ανδρέας Παπαδάκος.

ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

Η αναπληρώτρια Υπουργόε επισκέφθηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και το δημαρχείο Ήλιδας.

Η επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ήταν από τους βασικούς σταθμούς της παρουσίας της το Νομό Ηλείας.

Νωρίτερα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε παρευρεθεί και κατά την άφιξη της κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Πύργου μετέχοντας και στις δυο σχετικές συσκέψεις που συγκάλεσε η υπουργός κι έγιναν εκεί.
Όπως ανέφερε στις σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου: “Το πρωί συμμετείχα στις συσκέψεις υπό την προεδρεία της αναπλ. Υπουργού κ. Γκάγκα, με ευρύτερο αντικείμενο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πύργου.
Η υπουργός μας ανακοίνωσε ότι άμεσα θα δημοσιοποιηθούν διαγωνισμοί για προσλήψεις γιατρών και στο Νοσοκομείο Πύργου, όπως μεταξύ άλλων για πέντε παθολόγους.
Βέβαια η εμπειρία μας από παρόμοιους διαγωνισμούς δεν είναι καλή ως τώρα, γιατί γιατροί δεν έρχονται. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η εξέλιξη να είναι διαφορετική.
Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι όλοι αναφερθήκαμε στην ανάγκη ύπαρξης κινήτρων. Ας μην είναι η μετατροπή σε «άγονη ζώνη», πρέπει όμως να υπάρχουν κίνητρα.
Να υπενθυμίσω ότι εμείς ως Δήμος Πύργου έχουμε πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για οικονομική ενίσχυση γιατρών που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Πύργου, μέσω παροχής στέγης.
Ακολούθως η υπουργός μας έκανε την τιμή κι επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πύργου, όπου κι εκεί συζητήσαμε θέματα υγείας. Δώσαμε στην κ. Γκάγκα αναμνηστικό δώρο του του Δήμου, ενώ μεταξύ άλλων επισημάναμε πως ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός στο Νοσοκομείο με δωρεές καθώς και με αξιοποίηση προσφορών από ιδιώτες και κατεύθυνση προς αυτό.
Τονίσαμε πως αυτή η περιοχή έχει ένα τραυματικό παρελθόν, με την πολυδιάσπαση των υπηρεσιών να είναι βασικός ανασταλτικός παράγοντας για να υπάρχει το απαραίτητο υψηλό επίπεδο στην παροχή υγείας.
Είναι μια εποχή δύσκολη για ρήξεις, η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει μεγάλες αλλαγές που έχουν κόστος, πάμε και σε εκλογές σιγά – σιγά, και συνολικά υπάρχει ένα περιβάλλον που δεν επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που κανονικά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και είκοσι – τριάντα χρόνια.
Σίγουρα όμως ο χρόνος δεν πρέπει να περνάει ανεξέλεγκτα και χωρίς αξιοποίηση, και πρέπει να δίνονται λύσεις.
Έχουμε μπροστά μας και το επόμενο πανδημικό κύμα του covid που πάλι θα επιβαρύνει πολύ το σύστημα υγείας, κι όλες οι μονάδες θα ξανασηκώσουν μεγάλο φορτίο, έχουμε τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, έχουμε την επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση σε όλη την Ευρώπη, και γενικότερα με όλα αυτά οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες υγείας κοινωνικού τομέα πρέπει σίγουρα να ενισχυθούν.
Το πιο άμεσο είναι πως πλέον περιμένουμε τους διαγωνισμούς και να έχουμε θετική εξέλιξη από αυτούς».
Παρευρέθηκαν επίσης συνοδεύοντας την κ. Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, κι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας ΝΔ Γιώργος Λαμπρόπουλος.

You may also like

Comments are closed.