ΠΑΤΡΑ | Το “επικίνδυνο” σημείο της μίνι περιμετρικής – Οδηγός έστριψε στο αντίθετο ρεύμα κι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

Facebook
Twitter

 32χρονος δικυλιστής μιλά στην «Πολιτεία» για το πώς από τύχη σώθηκε!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Είδε τον… Χάρο με τα μάτια του ο 32χρονος Αλέξης Τ., όταν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής επέλεξε να γυρίσει στο σπίτι του, τελειώνοντας τη δουλειά του, από την μικρή Περιμετρική της Πάτρας. Με τη μηχανή του, ακολούθησε την κατεύθυνση από την πλευρά της Αγίας Σοφίας προς την περιοχή των Ταμπαχάνων, κινούμενος προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Αλλά σίγουρα δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι φθάνοντας περίπου στο τέρμα της μίνι περιμετρικής και βγαίνοντας από το μικρό τούνελ, στο ύψος του Δασυλλίου, θα έβλεπε ξαφνικά μπροστά του – να έρχεται κατά πάνω του – ένα ΙΧ αυτοκίνητο!

«Σάστισα. Λίγο έλειψε να χάσω τον έλεγχο της μηχανής μου. Δεν μπορούσα να πιστέψω πώς αυτός ο άνθρωπος μπήκε μέσα στην περιμετρική, στο αντίθετο ρεύμα», δήλωσε ο ίδιος στην «Πολιτεία». Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν έρχονταν άλλα οχήματα. «Μόνο ένα πολύ πιο πίσω που πρόλαβε να… κόψει ταχύτητα και να σταματήσει, κορνάροντας στον παραβάτη. Εγώ πρόλαβα να αλλάξω σημείο, επειδή δεν έτρεχα. Αλλιώς, θα είχα πέσει πάνω του», τόνισε.

Και ζήτησε να αναδειχθεί το θέμα, ακριβώς για να τονιστεί η αιτία του κακού, που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες, παρόμοιου χαρακτήρα παραβάσεις και επικίνδυνης παραβίασης των κανόνων κυκλοφορίας. Διότι ο παραβάτης οδηγός (ηλικιωμένος) ακολούθησε την κατεύθυνση που δείχνει το κόκκινο βελάκι, στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

2 ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ 1

Βγαίνοντας δηλαδή από τον παράδρομο που προέρχεται από την περιοχή του Κάστρου και από κει μπορείς να στρίψεις δεξιά προς την πλατεία Ταμπαχάνων, ο οδηγός – προφανώς μπερδεύτηκε – και παραδόξως έστριψε αριστερά, εισερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της μίνι περιμετρικής.

Και μπόρεσε να το κάνει, διότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο. Παρά μόνον κώνοι που εμποδίζουν την είσοδο στο απέναντι ρεύμα της περιμετρικής, που οδηγεί προς την πλευρά της Αγίας Σοφίας. Την ώρα μάλιστα που όσοι εξέρχονται από το λίγων μέτρων τούνελ της περιμετρικής, απέχουν μόλις και μετά βίας πέντε με έξι μέτρα από τη διχάλα των δύο μικρών δρόμων που ο ένας «στρίβει» προς το κάστρο και ο άλλος «έρχεται» από αυτό.

«Είναι γεγονός ότι πρέπει οι αρμόδιοι να το ελέγξουν. Είναι πρόβλημα αυτό το σημείο και απολύτως επικίνδυνο. Σε άλλη περίπτωση, αν δεν είχα προλάβει, αν πήγαινα με 50 ή 80 χιλιόμετρα, που τόσοι πάνε με τόσο εκεί, τι θα είχε συμβεί;», αναρωτιέται ο νεαρός δικυκλιστής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

4 1 e1667295157932

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top