ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Mπονάνος για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Να καταρρίψουμε μύθους και εικασίες»

Facebook
Twitter
Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φάσμα του αυτισμού στα παιδιά και τις έρευνες πάνω σ΄ αυτόν καθώς επίσης και για τις προσπάθειες με σκοπό την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 άτομο στα 150 έχει διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο αυτισμός μπορεί να επηρεάσει κάθε παιδί και κάθε οικογένεια.

Η εθνικότητα, το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο της κάθε οικογένειας δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει:

«Τα άτομα με αυτισμό, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά απ΄ ότι οι άλλοι άνθρωποι. Η πρώιμη παρέμβαση από την προσχολική ηλικία, η συνεχής και δια βίου στήριξη και εκπαίδευση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της κατάστασης των αυτιστικών ατόμων.

Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να καταρρίψουμε τυχόν εικασίες και μύθους για τον αυτισμό, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προβάλλουν την πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών, προκειμένου τα άτομα με αυτισμό να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης ένταξης στην κοινωνία μας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top