ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Γαβριήλ για ομόφυλα ζευγάρια: Βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας το νομοσχέδιο – Η απάντηση στον Μαρινάκη

mitropolitis Gavriil

«Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφράζει την άποψή του» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ τόνισε ότι το σύνολο της Ιεραρχίας είναι απέναντι σε αυτό.

Σχετικά με την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για δημοψήφισμα, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Τώρα Μαζί”, υποστήριξε ότι «με την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία του Μακαριωτάτου και γενικότερα της Εκκλησίας. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά είναι και η θρησκευτική ελευθερία. Μέσα σε αυτό πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός θέλει, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έδωσε την απάντησή του αλλά θέλω να ενημερώσω ότι την ερχόμενη Κυριακή στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για το ίδιο ακριβώς θέμα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο το να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα».

Περαιτέρω, τόνισε ότι το ζήτημα αυτό θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Σχετικά με τη διαρροή της επιστολής ξεκαθάρισε ότι δεν διέρρευσε από τον ίδιο και πρόσθεσε ότι «η επιστολή εστάλη πολλές ημέρες πριν. Θεωρώ ανοίκειο όταν στέλνω ένα προσωπικό κείμενο με την υπογραφή μου, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου, πριν το λάβει ο βουλευτής να δημοσιοποιείται. Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι ο τύπος».

You may also like

Comments are closed.