ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022

Facebook
Twitter
«Τον Φεβρουάριο του 2022 η ανεργία έπεσε από το 17,2 στο 12,8%.είναι η μεγαλύτερη και ταχύτατη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη. Παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας, στόχος μας οι πολλές και καλές δουλειές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Μου κάνει εντύπωση η συμμετοχή της αντιπολίτευσης. δεν βλέπω κανέναν από το ΚΙΝΑΛ, θα πίστευε κανείς τι έχει αυτό προσυνεδριακές διαδικασίες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά». Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολλές και καλές δουλειές.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είναι εξαιρετικά σημαντικό το νομοσχέδιο και γιατί πιστεύω ότι αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας στα ζητήματα της εργασίας. παρά τις μεγάλες αντιξοότητες ότι η προσπάθεια μας πιάνει τόπο».

«Τον Φεβρουάριο του 2022 η ανεργία έπεσε από το 17,2 στο 12,8%.είναι η μεγαλύτερη και ταχύτατη αποκλιμάκωση σε όλη την ευρώπη. Παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Περάσαμε το ορόσημο των τεσσάρων εκατ. απασχολούμενων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Εξακολουθούμε να έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία. Μας έχει ξεπεράσει η Ισπανία. Κάναμε μία μεγάλγη προσπάθεια να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά την περίοδο της πανδημίας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών το τελευταίο διάστημα έχει επιβαρυνθεί, είπε ακόμη και πρόσθεσε πως προσπαθούμε να λάβουμε μέτρα για την ελάφρυνση. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

«Οι δημόσιοι πόροι θέλουμε να κατευθύνονται προς στοχευμένες πολιτικές εργασίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το πρώτο πρόβλημα είναι η μακροχρόνια αποχή από την εργασία. Πολλοί άνεργοι δεν είχαν βρει εργασία για διάστημα άνω του ενός έτους, ενώ 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μία δεκαετία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υπάρχει πρόβλεψη που ορίζει ότι ο εργαζόμενος θα λαμβάνει το 50% του επιδόματος εργασίας ακόμα και όταν βρει δουλειά. Τα προγράμματα κατάρτισης του παρελθόντος δεν είχαν τα αναγκαία αποτελέσματα. Ενδεχομένως εκατοντάδες εκατομμύρια να οφέλησαν επαγγελματίες στην κατάρτιση και όχι τους καταρτισμένους, συνέχισε.

Ακόμη υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έχει γίνει στον ΟΑΕΔ καθώς ο διοικητής έχει αναλάβει το καθήκον του εκσυγχρονισμού ενώ συμπλήρωσε πως «κληρονομήσαμε έναν γραφειοκρατικό οργανισμό».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top