ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε πέντε ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις

mitsotakis vouli
Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα:

-Μειώνεται από φέτος σε μόνιμη βάση για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Επομένως, ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

-Μειώνεται σε μόνιμη βάση για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ’22. Ειδικά για φέτος μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.

-Μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ’21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%.

Προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.

-Επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

-Επεκτείνεται η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022».

Τέλος, ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, θέλοντας να κάνει κατανοητή στους πολίτες την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και το τι προβλέπεται για το μέλλον.

Πάντως περισσότερες λεπτομέρειες και το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από τη Μεγάλη Εβδομάδα και στο εξής, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις 6μ.μ. στη συνήθη συνέντευξη τύπου.

You may also like

Comments are closed.