ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μητσοτάκης από την Πράγα – “Η Ευρώπη κατάλαβε ποιος είναι ο Ερντογάν μετά το δείπνο”

“ Δε θα αφήσω καμία πρόκληση να περάσει αναπάντητη”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis diaggelma ypoklopes xr 1

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύνοδο στην Πράγα και αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλητικές κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Αρχικά, ο πρωθυπουργός τόνισε πως: “Δεν έχω πολλά να προσθέσω. Θα επαναλάβω αυτά που είπα και το πρωί. Δε θα αφήσω καμία πρόκληση να περάσει αναπάντητη”, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι:

“Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο, έβγαλα τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας”, είπε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε πώς δεν πρόκειται να μιλήσει για λογαριασμό του Ερντογάν και πώς όλοι όσοι έδωσαν το παρών στο δείπνο, είδαν ποιος είναι και άκουσαν τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.

“Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ευρωπαϊκή κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο, έβγαλαν τα συμπεράσματα τους. Από αυτή την πλευρά θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων που έγινε μπροστά στους ομολόγους μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στο καινούργιο και θεωρώ επιτυχημένο πείραμα της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας”.

Μάλιστα, η φράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με όσα άκουσε και κατάλαβε ο πρωθυπουργός δεν είναι μια απειλή κατά της Ελλάδας και ανέφερε χαρακτηριστικά :

“Εξ όσων μπόρεσα να ακούσω, δεν είναι απειλή κατά της Ελλάδος (σ.σ. η φράση “θα έρθουμε νύχτα”). Δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα μείνουμε σε αυτό το κλίμα. Συγκρατώ την τοποθέτηση ότι η Τουρκία δεν προσβλέπει στα εδάφη άλλης χώρας. Συγκρατώ την τοποθέτηση ως σχόλιο στην θετική κατεύθυνση. Ελπίζω να έχει και συνέχεια και να σταματήσει η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, όσον αφορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου”.

You may also like

Comments are closed.