ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για… τετ-α-τετ τον Ιούνιο

Facebook
Twitter
Έντονη δραστηριότητα εκτός συνόρων προβλέπει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει τουλάχιστον τρεις φορές εκτός Ελλάδας προκειμένου η χώρα μας να μπει επικεφαλής στη διαδικασία διαλόγου που ανοίγει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία σειρά θεμάτων:

  • Το διήμερο 7-8 Μαΐου θα είναι αφιερωμένο στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τη γηραιά ήπειρο και είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της πορτογαλικής προεδρίας, η οποία και θα έχει τα ηνία μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο Πόρτο της Πορτογαλίας συναντιούνται οι ευρωπαίοι ηγέτες για να πάρουν μέρος στη λεγόμενη κοινωνική σύνοδο της Ευρώπης.

Η σύνοδος αυτή θα είναι η πρώτη, μετά αρκετό διάστημα, που θα γίνει δια ζώσης αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση σε υψηλό επίπεδο:

  • Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επόμενη συνάντηση των αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Θα είναι μία σύνοδος κορυφής με φυσική παρουσία και αυτή , όπου θα συζητηθούν αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας το κλίμα και η Ρωσία. Σημασία για τα ελληνικά συμφέροντα στην προκειμένη σύνοδο  έχει η συζήτηση για τις περιβαλλοντολογικές αλλαγές , καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε προτεραιότητα της διακυβέρνησης του την λεγόμενη πράσινη ατζέντα. Σε κάθε περίπτωση πάντως τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον μια και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών συναντήσεων στο περιθώριο της συνόδου. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο κ.Μητσοτάκης να έχει τετ α τετ με ευρωπαίους ηγέτες για θέματα όπως τα ευρωτουρκικά.
  • Η πιο ενδιαφέρουσα συνάντηση θα γίνει στις 14 Ιουνίου στη βελγική πρωτεύουσα ξανά. Πρόκειται για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ένα γεγονός που πάντοτε συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε ότι στην αντίστοιχη σύνοδο τον Δεκέμβριο του 2019 στο Λονδίνο, Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Το αν θα συμβεί ξανά το ίδιο, ουδείς μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτή την στιγμή. Το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι και εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία τότε ίσως και να γίνει πραγματικότητα.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top