ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μητσοτάκης: «Γκάζι» στην κυβέρνηση με επισκέψεις σε κεντρικά υπουργεία

Facebook
Twitter

Με την επιστροφή του από τη Σκωτία και το Dumfries House, το οποίο επισκέφθηκε χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πατήσει γκάζι στο κυβερνητικό έργο και μάλιστα αναμένεται ο ίδιος να κάνει μια σειρά επισκέψεων σε νευραλγικά υπουργεία που έχουν αρμοδιότητες συνυφασμένες με τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται.

Η αρχή θα γίνει σήμερα από το υπουργείο Τουρισμού, όπου ο Βασίλης Κικίλιας θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό το απόγευμα. Ο κ. Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό την εικόνα της εξόδου του Πάσχα, καθώς φαίνεται ότι ο εσωτερικός τουρισμός έσπασε όλα τα ρεκόρ, ενώ άκρως ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, με πολλούς τουρίστες να έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας. Η τάση αυτή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να ενισχυθεί έτι περαιτέρω τους επόμενους μήνες και ο κ. Κικίλιας αναμένεται να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τους πρόδρομους δείκτες ως προς τις αφίξεις στα αεροδρόμια και τα χερσαία σύνορα της χώρας, αλλά και για το πού θα κινηθούν τα έσοδα ενόψει της μακράς τουριστικής σεζόν που αναμένεται. Ακόμα, συζήτηση θα γίνει και για την πορεία υλοποίησης έργων που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς το Τουρισμού, μαζί με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υποδομών είναι τα τρία υπουργεία που προηγούνται στην άτυπη “κούρσα” διοχέτευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην αγορά.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θα μείνει μόνο στο Τουρισμού, καθώς, όπως είχε κάνει και στην αρχή της θητείας του, τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει και πάλι εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Στο “καλαντάρι” του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως έχουν σημειωθεί επαφές στα υπουργεία Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής και στο Ναυτιλίας, ενώ για το τέλος της εβδομάδας είναι, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένο το μηνιαίο υπουργικό συμβούλιο με ευρεία ατζέντα.

«Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Την ίδια ώρα, «κλείδωσε» και το σύνθημα του συνεδρίου της ΝΔ στις 6 Μαϊου, απ’ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες, με ειδική στόχευση στους νέους. “Δίπλα σε κάθε πολίτη“, είναι το σύνθημα που επέλεξε η ηγετική ομάδα της οδού Πειραιώς, προκειμένου να δώσει το στίγμα του κόμματος, με το βλέμμα και στην ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου, την πρώτη μέρα, θα περιγράψει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους νέους, με έμφαση στη στέγη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top