ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τα μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη για τις Αυτοδιοικητικές – Ξεκάθαρη από τώρα η στήριξη σε Ν. Φαρμάκη, αναμονή για Δήμους…

20221123 ΠΘ ΠΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το βέβαιον είναι, ότι κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα, ο Πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να δώσει και σαφή μηνύματα αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού, του Οκτωβρίου του 2023.

Διότι στη διάρκεια της κύριας ομιλίας του, στον πολυχώρο Royal της Πάτρας, αλλά και την επομένη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ξεκαθάρισε ευθέως και χωρίς περιστροφές το τοπίο σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν έκανε όμως το ίδιο σε επίπεδο Δήμων. Ούτε για τον Δήμο Πατρέων, αλλά ούτε καν, ακόμα περισσότερο, για τον Δήμο της Αιγιαλείας.

Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση, για την Π.Δ.Ε. είπε ξεκάθαρα: «Στηρίξαμε τον Νεκτάριο και είναι σαφές ότι θα το ξανακάνουμε». Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφέστατο μήνυμα που δεν επιδέχεται ερμηνειών, ότι ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος θα είναι και πάλι ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση του για την Περιφέρεια.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Αλλά, ο κ. Μητσοτάκης, δεν χρησιμοποίησε την ίδια γλώσσα για το επίπεδο των δημοτικών εκλογών. Ίσα ίσα, που αναφερόμενος στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού τόνισε ότι: «πλέον δεν δίνονται κομματικά χρίσματα στους υποψηφίους της αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού». Με τον νυν επικεφαλής της παράταξης στην Πάτρα που υποστηρίχτηκε από την Ν.Δ. και διάδοχο του Νίκου Παπαδημάτου, κ. Κωνσταντίνο Σβόλη να σπεύδει με ανακοίνωση του να δηλώνει πως «συμφωνεί με την λογική της Νέας Δημοκρατίας ότι τα χρίσματα πρέπει να τα δίνει ο κόσμος και όχι τα κόμματα». Και ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δεν βοηθά και δεν είναι αναγκαία η κομματική ταυτότητα, αλλά η ιδεολογία έχει θέση ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανερίς το μονοπάτι της οικονομικής άνθησης και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών».

Βέβαια στη δημόσια συζήτηση παρενέβη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος προέρχεται από την βάση της κεντροδεξιάς παράταξης και με δική του δήλωση τόνισε ότι:  «άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Πατρέων το 2023, η λαϊκή βάση της Κεντροδεξιάς και όχι μόνο, θα ακυρώσουν τις συμφωνίες και τις επιθυμίες των κομματικών παράκεντρων των Αθηνών. Θα είμαστε παρόντες με κάθε τρόπο, στην μεγάλη ανατροπή που θα φέρει ο Πατραϊκός Λαός, στη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση της Πάτρας. Το μέλλον για την Νέα Πάτρα ξεκίνησε».

 

ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Αλλά και για τον Δήμο της Αιγιάλειας επικράτησε η ίδια άποψη και θέση του αρχηγού της Ν.Δ..  Αν και λέγεται ότι κάποιοι εκτιμούσαν ή τουλάχιστον ήλπιζαν ότι θα λάμβαναν την «ευχή» του Προέδρου της Ν.Δ. εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Παρ’ όλα αυτά τίποτα τέτοιο δεν συνέβη και γρήγορα αντελήφθησαν ότι το κόμμα δεν έχει αποφασίσει να «ευλογήσει» κανέναν. Ούτε ακόμα για την περίπτωση του υποψηφίου Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Χρήστου Γούτου, που ως πρόσωπο προερχόμενο από το κόμμα ίσως ανέμενε κανείς ότι θα γινόταν έστω μια αναφορά από τα χείλη του Πρωθυπουργού.

You may also like

Comments are closed.