Μητσοτάκης: Το μεσημέρι στο Μαξίμου αντιπροσωπεία των ενστόλων

Facebook
Twitter
mitsotakis-anaskopisi-768x431-1

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στη μάχη της καθημερινότητας. Ήδη χθες έσπευσε να βάλει μια νέα διάσταση στην απαγόρευση των κινητών από τα σχολεία, ανακοινώνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούν να τοποθετηθούν ειδικά lockers σε σχολεία, ο σύλλογος γονέων των οποίων το επιθυμεί, προκειμένου να αφήνουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους πριν το μάθημα. Ήδη, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης επεξεργάζεται τις τεχνικές παραμέτρους της εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση βλέπουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι οι αντιδράσεις των ενστόλων, μετά τις ανακοινώσεις για μια συμβολική αύξηση στα «νυχτερινά» τους. Η ΠΟΑΣΥ, ομοσπονδία των αστυνομικών, έδωσε ραντεβού το πρωί της Δευτέρας και άνοιξε πανό μπροστά στα γραφεία της ΝΔ επί της οδού Πειραιώς. Τότε, υπήρξε επαφή τους με τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και δόθηκε ραντεβού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, με ενδεχόμενο οι συμμετέχοντες από μεριάς ενστόλων να είναι από περισσότερους κλάδους, πέραν των αστυνομικών. Από μεριάς του Μεγάρου Μαξίμου, παρόντες θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Από μεριάς κυβέρνησης, βεβαίως, είναι σαφές ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου όμως δεν θέλει να δώσει σήμα αδιαλλαξίας, ενώ κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι ένστολοι θα τύχουν και νέας ενίσχυσης την επόμενη χρονιά, εντός πλαισίου δημοσιονομικών αντοχών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top