ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση στο κάστρο του Γουίνδσορ (pics)

Mitsotakis King Charles

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄ στο κάστρο του Γουίνδσορ. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στο κάστρο του Γουίνδσορ διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Καρόλου, με παρούσα και τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού:

Mitsotakis King Charles 2 Reuters 28 11 2022

Mitsotakis King Charles 3 Reuters 28 11 2022

Mitsotakis King Charles 4 Reuters 28 11 2022

Mitsotakis King Charles 5 Reuters 28 11 2022

Mitsotakis King Charles 6 Reuters 28 11 2022

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ θα έθετε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της τελευταίας τους συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση εκείνη είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι ο Κάρολος ήταν πάντα υποστηρικτικός στο πάγιο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάρολος την εποχή που ήταν ακόμα διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα λόγω της της ελληνικής καταγωγής του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου.

«Τιτίβισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου:

 

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ