ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γενική κινητοποίηση στην Πάτρα για την Ουκρανία | Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και προετοιμασία υποδοχής προσφύγων

kharkiv aftermath bombing 1200x675 1

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ενώ συνεχίζεται η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και αυξάνεται το κύμα χιλιάδων προσφύγων, που κατ’ εκτίμηση μπορεί να φτάσει το επόμενο διάστημα ακόμα και σε… εκατομμύρια ανθρώπων (αναλυτές προσδιορίζουν τον τελικό αριθμό σε πάνω από 3 με 4 εκατομμύρια πρόσφυγες), στην Πάτρα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πρώτη πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος του εδώ και χρόνια δραστήριου Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας, Μιχάλης Ροδόπουλος (φωτο), τον οποίο το politeianews.gr συνάντησε σήμερα το πρωί στα γραφεία όπου συγκεντρώνεται υλικό για να σταλεί στα σύνορα της Ουκρανίας, στην οδό Αγίου Νικολάου 62, στην Πάτρα.

Με συνδρομή και της Ι.Μ. Πατρών

IMG 0092

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας Μιχάλης Ροδόπουλος

Φορώντας στο πέτο του το pin στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας, ο κ. Ροδόπουλος μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, κανονίζοντας τα διαδικαστικά για τον από κοινού αγώνα προς συγκέντρωση φαρμάκων, ρούχων και τροφίμων, που θα αποσταλούν σύντομα στα Ουκρανικά σύνορα.

Στην παρούσα φάση διερευνάται ο τρόπος που η όποια ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρωθεί στην Πάτρα θα αποσταλεί στα Ουκρανικά σύνορα. Το πιο εφικτό σενάριο είναι αυτό να γίνει με την συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κινητοποίηση από την “ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ” και πρόταση αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο

xzifvpmnfm5cef6f93474ee

Ο Επικεφαλής της “ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ” Γιώργος Ρώρος

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής έχει μπει ενεργά και η δημοτική παράταξη “Ώρα Πατρών” έχοντας ήδη κινητοποιήσει τα μέλη της, σύμφωνα με τον επικεφαλής Γιώργο Ρώρο. Μάλιστα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας πρόκειται να καταθέσει πρόταση προκειμένου σύσσωμος ο Δήμος Πατρέων να αναλάβει δράση για κινητοποίηση όλης της πόλης και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας.

Μ.ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Περιμένουμε και στην Πάτρα πρόσφυγες”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ 2

Μια σημαντική παράμετρος είναι αυτή που τόνισε ο κ. Ροδόπουλος μιλώντας στο politeianews.gr. Ότι και στην Πάτρα θα φτάσουν πολλοί πρόσφυγες από την Ουκρανία και ότι η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί για να τους υποδεχθεί και φιλοξενήσει.

Ήδη, όπως μας είπε, υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από πατρινούς που επιθυμούν να μπουν στη λίστα των οικογενειών της πόλης που θα φιλοξενήσουν παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη. Λίστα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει…!

Είναι αλήθεια ότι πολύ πριν από την ρωσική εισβολή είχε υπάρξει κινητοποίηση από τον Σύνδεσμο, για την φιλοξενία 100 παιδιών απ’ την Ουκρανία, στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργήσει – σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό – στην περιοχή της Σκαφιδιάς (φωτογραφία).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΙΔΙΑ 1

Η κατασκήνωση στην Σκαφιδιά Ηλείας, που θα φιλοξενήσει γυναικόπαιδα από την Ουκρανία

«Αλλά ξέσπασε ο πόλεμος και τα παιδιά εγκλωβίστηκαν εκεί. Κυρίως στην Μαριούπολη. Όταν όμως κοπάσει η κατάσταση, θα τους φέρουμε. Ίσως και μεγαλύτερο αριθμό. Μαζί και μητέρες», τόνισε ο κ. Ροδόπουλος. Τώρα όμως η κινητοποίηση για μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων γυναικόπαιδων, έχει ενταθεί.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΙΔΙΑ 2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Μάλιστα, ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας παρέδωσε ήδη, σε συνάντηση στον Πύργο Ηλείας, επιστολή στον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, με την οποία ζητείται η διαβεβαίωση της πολιτείας, ότι θα αναλάβει την σίτιση όλων όσων προσφύγων καταλήξουν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας στην Σκαφιδιά.

You may also like

Comments are closed.