ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας – Ποικίλες επιστημονικές δράσεις και εξωστρέφεια (φωτο)

img 2 1663536341315

Μνημόνιο συνεργασίας και κοινών επιστημονικών δράσεων  υπογράφηκε σήμερα στον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχοντας υιοθετήσει την εξωστρέφεια ως δομικό στοιχείο της λειτουργίας του, συμμετέχει σε σχήματα συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια αλλά και με φορείς της αυτοδιοίκησης, προτάσσοντας τη σύγχρονη αντίληψη για ενεργό «παρών» στις επιστημονικές και ευρύτερα κοινωνικές εξελίξεις.

Η εκκίνηση του κοινού εγχειρήματος των δύο ιδρυμάτων με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα αποτελέσει τη βάση για επιστημονική αλληλεπίδραση, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την αναπτυξιακή πορεία και διεθνή προοπτική και αναγνώριση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι ποικίλες επιστημονικές δράσεις που εμπεριέχονται στο μνημόνιο συνεργασίας θα σηματοδοτήσουν, οριοθετώντας τον ενεργό ρόλο στα επόμενα χρόνια, μια καινοτόμο σύμπραξη με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην έρευνα και τη μάθηση.

Η συμπληρωματικότητα των συνεργαζόμενων φορέων, η διαρκής ενδυνάμωση και υποστήριξη των, υπό του μνημονίου, ορισθέντων θα διασφαλίσουν την επιτυχία και την προσδοκώμενη προστιθέμενη αξία.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών χαιρετίζει τη νέα συνεργασία  και δεσμεύεται για τη διασφάλιση όλων των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος και την υλοποίηση του κοινού αυτού οράματος.

Παρόντες στην εκδήλωση σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, καθώς και ο Γ.Γ. Ελληνικής Ιθαγένειας κ. Α. Μπαλέρμπας.

img 1 1663523447347

img 1 1663536323564

img 2 1663536341315

img 3 1663536351138

You may also like

Comments are closed.