ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

500 ΙΧ «ψάχνουν» μια… θέση στην πόλη! Γιατί τα τρία δημοτικά πάρκινγκ δεν “απορροφούν” τον όγκο ΙΧ από τον μόλο Αγ. Νικολάου

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μετά την (καθ’ όλα ορθή) απαγόρευση στάθμευσης στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στα social media έχει ξεσπάσει δημόσια συζήτηση πατρινών για την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, σε μια πόλη με δυσλειτουργικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η δημόσια συζήτηση των συμπολιτών επικεντρώνεται στη λογική ότι «ναι μεν σωστή η απόφαση της απαγόρευσης για τον μόλο, όμως παράλληλα δεν πρέπει να εφησυχάζει η δημοτική αρχή επικαλούμενη τα άλλα τρία δημοτικά πάρκινγκ, διότι αυτά δεν επαρκούν και διόλου δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό θέσεων που χρειάζεται η πόλη».

Με άλλα λόγια, αυτό που τονίζουν πολλοί οδηγοί είναι ότι οι οδηγοί είτε… στέλνονται στα ιδιωτικά πάρκινγκ, είτε… θα αναγκαστούν να προσαρμόσουν τις μετακινήσεις τους χωρίς το αυτοκίνητο τους, σε μια πόλη, όμως, που… δεν διαθέτει επαρκείς αστικές συγκοινωνίες, όπως άπαντες συμφωνούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ 3 ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

1ο Θέμα Ένθετη Ανδρέα Αποσκίτη

Ο συμπολίτης Ανδρέας Αποσκίτης, ιδρυτής της διαδικτυακής σελίδας «Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται», (σελίδα που «σπάει» ρεκόρ επισκεψιμότητας και καθημερινά αναπτύσσονται διάλογοι μεταξύ εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, Πατρινών γύρω από θέματα ποιότητας ζωής στην πόλη), μας βοήθησε να καταγράψουμε τον διαθέσιμο αριθμό θέσεων σε τρία δημοτικά πάρκινγκ (Αγ. Διονύσιο, Γ. Καλεντζώτης, Ν. Πάρκο).

 

1ο Θέμα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ 1

  • Στην 1η φωτογραφία φαίνεται από ψηλά το πάρκινγκ στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Ο κ. Αποσκίτης μας μεταφέρει: «Είναι χώρος 140 θέσεων το πολύ και όχι 300 που λέει ο Δήμος. 140 θέσεις μετρημένες μια προς μια, εκ των οποίων οι μισές είναι μόνιμα πιασμένες από ενοίκων των απέναντι πολυκατοικιών, άρα μιλάμε για 70 με 80 διαθέσιμες θέσεις και όχι 300».

1ο Θέμα 1η ΕΝΘΕΤΗ 1

  • Στην 2η φωτογραφία φαίνεται το πάρκινγκ Γ. Καλεντζώτης (Παπαφλέσσα) όπου καταρρίπτεται το επιχείρημα πως… «δεν παρκάρουν εκεί οι Πατρινοί οδηγοί». Απεναντίας. Ο κ. Αποσκτίτης τονίζει: «Ο κόσμος παρκάρει και μάλιστα με κίνδυνο να βρει το αυτοκίνητο του κλεμμένο ή σπασμένο καθότι το πάρκινκ είναι αφύλαχτο και έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά διάρρηξης οχημάτων. Ωστόσο, καθημερινά το πάρκινγκ είναι κατά τα 3/4 γεμάτο. Άντε να παραμένουν 30 με 40 θέσεις κενές».

  

  • Η 3η περίπτωση αφορά στο πάρκινγκ του Νότιου Πάρκου. Και εκεί, από συμπολίτες τονίζεται, ότι ναι μεν παρκάρουν, ωστόσο: 1) δεν υπάρχει καμία φύλαξη και είναι πιο απόμερα και έχουν επίσης καταγραφεί διαρρήξεις οχημάτων και 2) δεν υπάρχει προστασία από καιρικές συνθήκες στην αναμονή του λεωφορείου που μεταφέρει οδηγούς προς τον μόλο, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται είναι πολύς, λόγω της απόστασης.

 

ΤΑ… ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΧ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ

1ο Θέμα 2η ΕΝΘΕΤΗ 1

Στην (πάνω) φωτογραφία φαίνεται από ψηλά ο μόλος της Αγίου Νικολάου και είναι εύκολο να υπολογίσουμε τον αριθμό σταθμευμένων οχημάτων. Είναι πάνω από 400!

Συμπαρασματικά, λοιπόν, «τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα στο κέντρο της πόλης και το μόλο, είναι πολλές εκατοντάδες. Άρα είναι παράλογο να επιμένει ο Δήμος ότι τα τρία πάρκινγκ ‘θα λύσουν το πρόβλημα της ασφυξίας της πόλης από τ’ αυτοκίνητα», τονίζει ο κ. Αποσκίτης, (μεταφέροντας όμως όχι μόνο τη δική του άποψη αλλά τις απόψεις εκατοντάδων πατρινών που σχολιάζουν στη διαδικτυακή του σελίδα).

Με άλλα λόγια, οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα τρία πάρκινγκ δεν υπερβαίνουν τις 150, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Όταν μόνο από τον μόλο, τα οχήματα που πλέον αναζητούν μια θέση, είναι τετραπλάσια! Συνεπώς, το θέμα της μετακίνησης πολιτών πρέπει να απασχολήσει περισσότερο και σε βάθος, πέραν μιας απόφασης απαγόρευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top