ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Αγ. Θεοδώρων Καλαβρύτων: Νομικό αδιέξοδο για τα 22.000 στρέμματα καλλιεργειών

ektaseis 1 873x432.jpg
Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας απ’ τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση της πολυετούς διαμάχης ανάμεσα στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων και τους κάτοικους των κοινοτήτων της Κουτσοχέρας του Χειμαδιού και του Μουζακίου φαντάζει ως μοναδική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των 22 χιλιάδων στρεμμάτων που δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο ως ιδιόκτητα από τη Μονή.

«Δυστυχώς, σε νομικό επίπεδο τα περιθώρια χειρισμού της υπόθεσης φαίνεται ότι μάλλον καταλήγουν σε αδιέξοδο. Αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να επιλυθεί το ζήτημα με νομοθετική πρωτοβουλία, σε κεντρικό επίπεδο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νομικός, Βασίλης Γιαννόπουλος στον πρόεδρο της κοινότητας, Χειμαδιού, Χρήστο Μπουλούμπαση, και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Κουτσοχέρας, Βασίλη Αλεξόπουλο, με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα.

Οι εκτάσεις ξεπερνούν τα 22.000 στρέμματα και καλλιεργούνται επί δεκαετίες από κατοίκους. Από τις εκτάσεις αυτές βιοπορίζεται η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, ενώ πολλά είναι και τα ερωτηματικά που γεννώνται για την ορθότητα δήλωσής τους στο Κτηματολόγιο από τη Μονή, δεδομένου ότι οι κάτοικοι κατέχουν τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν προβεί σε αγοραπωλησίες με νόμιμα κρατικά έγγραφα, ενώ το Κράτος, αναγνωρίζοντας τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις, τους έχει αποζημιώσει μετά από πυρκαγιές.

You may also like

Comments are closed.