ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΑΞΙΔΙ

Μόνη ελπίδα ν’ «ανασάνει» ο Τουρισμός (ξανά) οι Έλληνες

Araxos
Το 70% προσεγγίζει η πτώση στη τουριστική κίνηση στην Δυτική Αχαΐα, με τους ξενοδόχους της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση και κυριολεκτικά να προσεύχονται μετά τις 20 Ιουλίου και μέσα στον Αύγουστο να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος -τουλάχιστον-από Έλληνες επισκέπτες.

«Μόνο έτσι ίσως να σωθεί η παρτίδα…», δηλώνει στην «Πολιτεία» ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Αίθριο», στην περιοχή των Νιφορεϊκων.

Όλα αυτά καθώς η «καλή» είδηση, ότι η Ρωσική κυβέρνηση «άναψε» πράσινο φως, για την άφιξη Ρώσων τουριστών στην περιοχή μέσω του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, αποδείχθηκε «άνθρακας» διότι το άνοιγμα της πύλης έκρυβε μια παγίδα.

Την προϋπόθεση να υπάρχει μία πτήση από Άραξο προς Ρωσία, για κάθε πτήση από Ρωσία προς Άραξο! Με άλλα λόγια, η ρωσική κυβέρνηση θέλησε να συμψηφίσει την τουριστική κίνηση από Ρωσία προς Ελλάδα και αντιστρόφως.

«Αλλά… ποιος θα φύγει από εδώ για να πάει στη Ρωσία;» αναρωτήθηκε άλλος επιχειρηματίας του τομέα του τουρισμού στην Κ. Αχαΐα, σχολιάζοντας στην «Πολιτεία» και βεβαιώνοντας πως… «καμία προγραμματισμένη άφιξη από την Ρωσία δεν πραγματοποιήθηκε στον Άραξο».

Έτσι «όσα ξενοδοχεία δούλευαν παραδοσιακά με τουρίστες από το λεγόμενο ‘ανατολικό μπλοκ’ είναι εντελώς άδεια» εξηγεί ο κ. Ανδρικόπουλος, διευκρινίζοντας ότι τα μόνα καταλύματα που κάνουν λίγη δουλειά φέτος είναι εκείνα που δραστηριοποιούνται στο σκέλος του Κοινωνικού Τουρισμού.

Μόνη ευχή και ελπίδα αποτελεί το δεύτερο μισό του Ιουλίου και ο επόμενος μήνας, ο Αύγουστος.

Τότε δηλαδή που είναι πιθανό να καταγραφεί μια κάποια κινητικότητα από Έλληνες τουρίστες, ιδίως οικογένειες Πατρινών και Αθηναίων που ελέω συγκυρίας μπορεί να επιλέξουν έναν κοντινότερο και ελκυστικότερο οικονομικά προορισμό διακοπών.

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΛΕΨΕΙ

Στο μεταξύ, ο Ηλείος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, επιβεβαιώνει την «ελεύθερη πτώση» του Τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα φέτος και μιλώντας με νούμερα αναφέρει, ότι υπάρχει ο φόβος ο συνολικός τζίρος να μην αγγίξει ούτε καν το μισό του 2019.

Korovesis

«Υπήρχε μια τέτοια ελπίδα. Να αγγίξουμε φέτος έστω το 50% εκείνου του τζίρου. Αλλά τελικά φαίνεται ότι ο τελικός τζίρος θα είναι ακόμα μικρότερος», εξηγεί. Αποδίδοντας την αιτία του κακού στο γεγονός ότι «η Αγγλία δεν άνοιξε τα σύνορα της, ενώ και η Γερμανία άργησε πολύ».

Ωστόσο, δεν παρέβλεψε να επισημάνει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε προβλέψει την επικρατούσα κατάσταση. Συγκεκριμένα δηλώνει: «Είχαμε διαβλέψει ότι η σωτηρία για φέτος θα ήταν, όπως και είναι, ο εγχώριος Τουρισμός.

Για αυτό και αναπτύξαμε εγκαίρως καμπάνια που είναι στοχευμένη σε αυτόν και ελπίζουμε ότι ίσως ακόμα και η περίοδος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου θα μπορούσε να… σώσει την κατάσταση».

 

 

You may also like

Comments are closed.