ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Πρότεινε στην Ελλάδα να καλύψει 500.000 πολίτες τον Μάιο με το Sputnik V

sputnik covid 19 vaccine 1
Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του πρώτου ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο twitter η ομάδα παραγωγής του ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να προμηθεύσει στην Ελλάδα ήδη από τον Μάιο τον απαιτούμενο αριθμό διπλών δόσεων ώστε να καλυφθεί εμβολιακά μισό εκατομμύριο πολιτών.

Μάλιστα όπως σημειώνεται στον λογαριασμό @sputnikvaccine, ο οποίος συντάσσεται στα αγγλικά και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, η παρτίδα αυτή θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα παρά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις έναντι 59 συνολικά χωρών παγκοσμίως μέχρι στιγμής.

«Μαζί είμαστε δυνατότεροι» καταλήγει η ανάρτηση, η οποία συνοδεύει δημοσίευμα σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις εκεί αναφορές στο θέμα του Sputnik V κατά τις αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη. Τσίπρας. Η ρωσική πρόταση αποτελεί εμμέσως και μια απάντηση στην εκτίμηση του πρωθυπουργού από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι η Ρωσία δεν έχει παραγωγικές δυνατότητες ώστε να προμηθεύσει την Ελλάδα με Sputnik V.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

Herat taliban isis ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή σκληρές εικόνες: Τουλάχιστον 17 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, σε μάχες των Ταλιμπαν με τον ISIS στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μάχη στην επαρχία Χεράτ (δυτικά) ανάμεσα σε ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν και ομάδα ενόπλων ...