Μόσιαλος: «Πιθανό ένα τέταρτο κύμα πανδημίας τον Δεκέμβριο»

Facebook
Twitter
Επιστροφή στην κανονικότητα όταν θα έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πάνω από το 60% του ελληνικού πληθυσμού ή το 70% – 75% των άνω των 50 ετών εκτίμησε ότι θα υπάρξει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ωστόσο ο Ηλίας Μόσιαλος -στη διαδικτυακή του ομιλία, που φιλοξένησε η Generali σε συνεργασία με την Affidea- υπογράμμισε την ανάγκη μελέτης για ανοσία του πληθυσμού και την παρακολούθηση εξέλιξης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, καθώς δεν αποκλείεται ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο, η οποία όμως θα επηρεάσει μικρότερες ομάδες πληθυσμού και ομάδες που δεν έχουν έχουν κάνει το εμβόλιο (π.χ. αρνητές εμβολίων).

Κλείνοντας την ομιλία του, ο καθηγητής αναφέρθηκε με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα τονίζοντας ότι η εξέλιξη των εμβολιασμών και η μεταφορά των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους – όπου σύμφωνα με έρευνες η μετάδοση του ιού είναι σημαντικά μικρότερη – θα συμβάλλουν στη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Ωστόσο, όπως τόνισε η τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, μέτρα υγιεινής) παραμένει κλειδί στην ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top