ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό σχολείο Κομοτηνής: Cd με 25 τραγούδια για τη Θράκη και το 1821

mousiko sxoleio komotini
Η πανδημία του κορονοϊού, παγώνει τα σχέδια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στις 20 Ιούνη προγραμματιζόταν μια μεγάλη συναυλία στο θερινό θέατρο της Κομοτηνής, με τους Λάκη Χαλκιά, Βασίλη Σερμπέζη και άλλα 140 άτομα στη σκηνή, καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Μεγάλοι καλλιτέχνες , καθηγητές και μαθητές θα τραγουδούσαν 25 τραγούδια, τα οποία θα κάλυπταν δύο μεγάλες και άκρως επίκαιρες ιστορικές περιόδους, όπως τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό κορμό και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με νεότερη όμως ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε να δοθεί η συναυλία, λόγω του κορονοϊού.

Διαδικτυακά δεν φαίνεται να μπορεί να υποστηριχθεί, λόγω του ότι το Μουσικό σχολείο, δεν έχει τα χρήματα για τις επαγγελματικές κάμερες που πρέπει να μπουν για παράδειγμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, εκτός και αν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, Ηλία Ιωαννάκη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής έχει συνεννοηθεί με τον Δήμο Κομοτηναίων και τα τραγούδια αυτά θα συμπεριληφθούν σε δίσκο και φυσικά με την πρώτη ευκαιρία της χαλάρωσης των μέτρων, η συναυλία θα δοθεί και θα κινηματογραφηθεί.

 

You may also like

Comments are closed.