ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ | “Σαφάρι” Τροχαίας για… κράνος, ζώνη, κινητό – Θα αφαιρείται δίπλωμα και άδεια για 2 μήνες!

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μόνο το τελευταίο 30ημερο έχουν σημειωθεί στην Πάτρα πάνω από οκτώ με δέκα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό δικυκλιστών και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμβάντα αποδείχθηκαν «δυστυχήματα» καθώς κατέληξαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Με πιο πρόσφατο θύμα τροχαίου τον άτυχο 28χρονο Σάββα Βασιλόπουλο, που στις 20 Μαΐου η μηχανή του καρφώθηκε στην πίσω πλευρά οχήματος, στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και δυστυχώς στις 29 Μαΐου ο νέος κατέληξε ύστερα από «μάχη» που έδωσε στην ΜΕΘ.

Άλλες περιπτώσεις;

  • Ο θάνατος αλλοδαπού δικυκλιστή, στον δρόμο Αγ. Στέφανος – Τζάιλο, στις 9/5.
  • Ο σοβαρός τραυματισμός 30χρονου δικυκλιστή, στην Ελ. Βενιζέλου, στις 11/5.
  • Ο σοβαρός τραυματισμός δύο δικυκλιστών, σε Οβρυά και Αυλίδος, στις 21/5, όταν αμφότεροι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα.
  • Ο σοβαρός τραυματισμός δικυκλιστή στην πλ. Μαρούδα, στις 30/5.
  • Αλλά και ο τραυματισμός 82χρονου σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ, στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, στις 4/6.

 

ΘΑ ΕΞΑΝΛΤΗΘΕΙ… Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ !

3 1

 

Τα πολλά τροχαία αφυπνίζουν ακόμα περισσότερο την Τροχαία της Πάτρας, με τον διοικητή της Χρήστο Ντεμίρη να απευθύνει έκκληση μέσω της «Πολιτείας» προς άπαντες τους οδηγούς να προσέχουν. Αλλά και να προειδοποιεί ότι ξεκινούν οι πιο αυστηροί έλεγχοι που υπήρξαν ποτέ! Με την εξάντληση και της παραμικρής σπιθαμής αυστηρότητας που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. έτσι ώστε οι οδηγοί να γίνουν πιο συνετοί και συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους.

«Πρέπει να σώσουμε συνανθρώπους μας. Μετά τα τόσα σοβαρά τροχαία και τους νεκρούς, πρέπει να δράσουμε πιο αποτελεσματικά», τονίζει ο διοικητής της Τριοχαίας Πατρών.

Ο κ. Ντεμίρης, σε προχθεσινές δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη δώσει εντολή προς όλους τους αστυνομικούς της υπηρεσίας του, προκειμένου να μην αφήνουν κανέναν χωρίς έλεγχο. Και όπως λέει, η τιμωρία για μη χρήση κράνους και ζώνης θα είναι όχι απλά τσουχτερή αλλά σε απόλυτο βαθμό αυστηρή.

Συγκεκριμένα, πέραν του «υψηλού» χρηματικού προστίμου (εκατοντάδων ευρώ κατά περίπτωση) θα αφαιρείται άδεια οδήγησης και οχήματος για δύο μήνες στην περίπτωση που ένας δικυκλιστής οδηγός δεν χρησιμοποιεί το κράνος του. Το ίδιο θα συμβαίνει και στις περιπτώσεις συνοδηγών δικύκλων που δεν φορούν κράνος. Ενώ όμοια τιμωρία θα βαραίνει και τους οδηγούς ΙΧ οχημάτων στην περίπτωση που οι επιβαίνοντες δεν φορούν ζώνη ασφαλείας, ως έχουν υποχρέωση να κάνουν. Κι όχι μόνο οι οδηγοί, αλλά… ΟΛΟΙ οι επιβάτες του οχήματος. Αυστηρότητα θα επιδεικνύεται και σε οδηγούς που αρέσκονται στην εγκληματική συνήθεια να μιλούν στο κινητό ενώ κρατούν το τιμόνι!

ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !

Τα κλιμάκια της Τροχαίας Πατρών θα διενεργούν ελέγχους μέρα και νύχτα. Ειδικά σε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε πολυσύχναστες περιοχές διασκέδασης των νέων, όπου συνηθίζεται τις μεταμεσονύκτιες ώρες η ανάπτυξης υψηλής ταχύτητας και η οδήγηση χωρίς κράνος, ζώνες κ.λπ. Ενώ η προσοχή στρέφεται και στους οδηγούς νεαρής ηλικίας, με επίκεντρο εκείνους που δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης και για τους οποίους επίσης η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη!

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top