ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mύκονος: Αλβανίδες κατήγγειλαν κλοπή κοσμημάτων αξίας

mykonos g8cb9f94de 1920
Δέκα δημοφιλείς προορισμοί θερινών διακοπών, μαζί με τα Γρεβενά βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην κορυφή της λίστας των Περιφερειακών Ενοτήτων με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού
Συνεχίζουν τη δράση τους στο κυκλαδίτικο νησί οι συμμορίες των διαρρηκτών παρά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι θρασύτατοι «ποντικοί» χτυπάνε μέρα – νύχτα σε επιλεγμένους στόχους.

Γνωρίζουν από τους πληροφοριοδότες τους (οδηγούς τράνσφερ-προσωπικό στις βίλες και concierge) ποιοι τουρίστες είναι «φορτωμένοι» με κοσμήματα, χρυσαφικά και μετρητά. Τους παρακολουθούν στενά και όταν εκείνοι φεύγουν από τις βίλες ή τα δωμάτια των ξενοδοχείων, μπουκάρουν και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, από χρυσαφικά και κοσμήματα, μετρητά, ακόμη και τα διαβατήρια τους και τις άδειες οδήγησης.

Θύματά τους αυτή τη φορά ήταν τρεις Αλβανοί τουρίστες που είχαν έρθει στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές. Είχαν κλείσει σουίτα σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Πλιντρί όταν τις πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής, 24 Ιουλίου, άγνωστοι εισέβαλαν στο δωμάτιο τους από την μπαλκονόπορτα χρησιμοποιώντας τρυπάνι.

Από την πρώτη Αλβανίδα τουρίστρια, όπως κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία, αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 17.100 ευρώ, το διαβατήριο της και την άδεια οδήγησης. Από την αδελφή της αφαίρεσαν αντικείμενα και χρυσαφικά αξίας 18.400 ευρώ όπως και το διαβατήριο της. Από τον φίλο της αρπαξαν αντικείμενα και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ καθώς και το διαβατήριο του.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προγενέστερο ρεπορτάζ, τα διαβατήρια που αφαιρούν οι διαρρήκτες από τους τουρίστες καταλήγουν στη μαύρη αγορά, αγοράζονται από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών και μεταπωλούνται στους μετανάστες.

Πηγή: Protothema.gr

You may also like

Comments are closed.