ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μυλωνάς: «Δυο χρόνια μετά έγιναν πολλά, ακολουθούν πολύ περισσότερα»

spyros mylonas axaia
Μήνυμα για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου του 2019, έστειλε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Το μήνυμα Μυλωνά έχει ως εξής:

«Πέρασαν δύο χρόνια από τη 2α Ιουνίου του 2019, τότε που οι δημότες του Δήμου μας ανέθεσαν την ευθύνη της δημοτικής αρχής στη Δυτική Αχαΐα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν πολλά και προετοιμάστηκαν πολύ περισσότερα.

Δεν θα προχωρήσω σήμερα σε απολογισμό της δράσης μας. Θα καταθέσω όμως δημόσια την εμπειρία, που αποκόμισα σ’ αυτήν τη διετία.

Ο ρόλος του Δημάρχου και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής έχει μερικές βασικές προϋποθέσεις. Είναι ο αυστηρός επαγγελματισμός στη διαχείριση όλων των θεμάτων. Είναι η πιστή τήρηση της νομιμότητας σε όλες τις διαδικασίες. Είναι απόλυτος σεβασμός στη διάθεση των πόρων του Δήμου.

Είναι η διαφάνεια και η δημοσιότητα σε όλες τις αποφάσεις μας. Είναι η σκληρή δουλειά για την προετοιμασία και την ωρίμανση των έργων του Δήμου. Είναι η διαρκής παρακολούθηση όλων των τομέων δημοτικής δραστηριότητας. Είναι η συνεχής και απροσωπόληπτη επαφή με τους δημότες και η αποφυγή υποσχέσεων που δεν μπορεί να τηρηθούν. Είναι τέλος η προσήλωση στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ακούγονται αυτονόητα όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Ο Δήμος μας έχει υποφέρει πολύ από ερασιτεχνισμούς, μαθητευόμενους μάγους, προσωπικές πολιτικές, αδιαφανείς διαδικασίες και ιδιοτελείς πρακτικές. Η αντιστροφή αυτού του κλίματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μια σκληρή και καθημερινή μάχη που τη δίνουμε αδιάκοπα και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε χωρίς εκπτώσεις.

Είναι η μάχη για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο Δυτικής Αχαΐας, μια μάχη που δεν δίνεται απλά στο όνομα των δημοτών αλλά μαζί με όλους τους συνδημότες. Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν μόνο η αρχή. Μέρα με τη μέρα αλλάζουμε το Δήμο μας, τα καλύτερα έρχονται».

You may also like

Comments are closed.