ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυλωνάς για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Πρωταρχικό μέλημα όλων μας, η γη που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας»

dytiki achaia dentrofytefsi
Με δύο συμβολικές δράσεις τιμά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, τη φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στην παραλία της Κάτω Αχαΐας από την ομάδα Intermade divers και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ).

Την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα γίνει δενδροφύτευση στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας (θέση Ραστή που γίνεται η Λαϊκή).  Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι προσφορά από τα Φυτώρια του κ. Κώστα Φλίγκου.  Το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος είναι «επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» και η παγκόσμια ημέρα δεν είναι παρά μια αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

 «Πρόκειται για μια τεράστια βεντάλια θεμάτων που οφείλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο της δράσης μας» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η προστασία της βιοποικιλότητας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα, τα τοπικά οικοσυστήματα και η τροφική αλυσίδα δεν είναι σπορ για λίγους ευαίσθητους ενδιαφερόμενους αλλά αφορούν τον καθένα μας. Η γη που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας είναι, πρέπει να είναι, το πρώτο μέλημα όλων μας».

You may also like

Comments are closed.