ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η οικογένειά της για το ζήτημα της αποζημίωσης

mama myrtw
Καταδικασμένη σε αναπηρία 100% μετά τη βάναυση κακοποίησή της εννέα χρόνια πριν στην Πάρο από έναν Πακιστανό υπήκοο, η Μυρτώ θα ζει πλέον καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι.

Η μητέρα της ζητά την καταβολή αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος καθώς, όπως υποστηρίζει στην προσφυγή της στο ΣτΕ, ο δράστης είχε μπει παράνομα στη χώρα και ήταν αγνώστου διαμονής για τις αρχές.

Άτομα σαν την Μυρτώ δεν ζουν πολύ κι έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, λέει η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου. Προσθέτει ότι το οργανωμένο κράτος τις έχεις αφήσει στην τύχη τους.

Η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι ο δράστης επί δύο χρόνια είχε τη δυνατότητα να κινείται όπου και όπως ήθελε καθώς δεν ήταν καταγεγραμμένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών έχουν άμεση σχέση, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, με όσα υπέστη η Μυρτώ.

Η οικογένεια της 24χρονης σήμερα Μυρτούς ζητεί για ηθική βλάβη το ποσό των 200.000 ευρώ ενώ διεκδικεί και καταβολή 2.977 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...