ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μυστικά νεότητας: Τι τρώει 70χρονη γυμνάστρια και δείχνει 35 χρόνια νεότερη

Facebook
Twitter

Η 69χρονη προπονήτρια, Liz Hilliard, η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του Hilliard Studio Method, αναφέρει τι ακριβώς τρώει και τι κάνει κάθε μέρα για4 να δείχνει τη μισή της ηλικία. Σίγουρα θα αισθανθείτε έμπνευση και θα έχετε ένα καλό κίνητρο για να αλλάξετε διατροφή. Οπότε όταν τελειώσετε την ανάγνωση καλό είναι να ενημερώσετε και τη λίστα των αγορών σας από το σούπερ μάρκετ

Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν είναι το μόνο σημαντικό βήμα για έναν γενικό υγιεινό τρόπο ζωής. Μια τακτική ρουτίνα προπόνησης είναι επίσης απαραίτητη, και η Hilliard  που το έχει αναγάγει σε επιστήμη. «Το να συνδυάσω μια υγιεινή διατροφή με την προπόνηση ενδυνάμωσης ήταν ζωτικής σημασίας στο ταξίδι μου προς μια υγιή γήρανση», εξηγεί η Hilliard.

«Και επειδή η ποιότητα της ζωής μου και η αίσθηση της χαράς μου είναι εξίσου σημαντικά, επιλέγω φρέσκες τροφές που δεν είναι μόνο υγιεινές αλλά και ευχάριστες για τους γευστικούς μου κάλυκες… Νομίζω ότι το κλειδί για την υγιή γήρανση είναι να απολαμβάνω μια νόστιμη, πρωτεϊνική διατροφή βασισμένη στα φρούτα και σε λαχανικά που έχουν από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου». Ακούγεται αρκετά απλό, σωστά;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το τι τρώει η 69χρονη γυμνάστρια σε μια μέρα για να δείχνει τη μισή της ηλικία.

Η Hilliard ξεκινά το πρωί της με «μια δόση πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών». Επινόησε το απόλυτο smoothie – γνωστό και ως το Hilliard Studio Method Smoothie, το οποίο απολαμβάνει βασικά κάθε πρωί. «Είναι το απόλυτο «καύσιμο» μου που με προετοιμάζει για την επιτυχία, τροφοδοτώντας διατροφικά την προπόνηση και τη μέρα μου», μας λέει η Hilliard .

Τι περιέχει το πρωινό smoothie της Hilliard

  • Είκοσι τρία γραμμάρια φυτικών ινών
  • 27 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • αβοκάντο (υγιεινό λίπος)
  • χόρτα (φυτοθρεπτικά συστατικά)
  • κατεψυγμένα βιολογικά φρούτα
  • ρίζα τζίντζερ
  • ρίζα κουρκουμά.

«Για να διατηρήσουμε δυνατά, υγιή σώματα, οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περίπου ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα», εξηγεί η Hilliard. «Πιστέψτε με — ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό, γι’ αυτό η προσθήκη πρωτεΐνης το πρωί σας προετοιμάζει για επιτυχία και βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης που διατηρούν τον μεταβολισμό και τις ορμόνες σε ισορροπία, ώστε να αντισταθούμε στις λιγούρες για ανθυγιεινά σνακ».

Η 69χρονη γυμνάστρια
Πηγή φωτογραφίας: instagram

Το μεσημεριανό της

Για μεσημεριανό γεύμα, θα μαγειρέψει συνήθως μια άπαχη πρωτεΐνη, όπως σολομό, βραστά αυγά ή κοτόπουλο, μαζί με μια ποικιλία από όσπρια και λαχανικά για μια ώθηση γεμάτη φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. «Έχω πάντα ένα μπολ με βραστά αυγά στο χέρι ή κάποιο είδος φασολιού ή φακής που θα μου δώσει μια δόση από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες μεταξύ των γευμάτων», λέει.

Όσον αφορά στο σνακ, ένα από τα αγαπημένα της υγιεινά σνακ είναι ένα πλήρες, απλό γιαούρτι με σπόρους chia, σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού και φρέσκα μούρα ή φρούτα. «Είναι μια νόστιμη λύση για την απογευματινή πείνα», λέει.

Άλλο ένα από τα αγαπημένα της: Φρέσκο, βιολογικό χούμους σε συνδυασμό με μια ποικιλία από τραγανά λαχανικά.

Το βραδινό της

Πώς τελειώνει η Hilliard την ημέρα της; «Το δείπνο είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας», λέει. «Χαλαρώνω με τον σύντροφό μου, σκέφτομαι τις μέρες μας και απολαμβάνω ένα νόστιμο, υγιεινό γεύμα».

Μερικά αγαπημένα της τρόφιμα περιλαμβάνουν ψημένο σολομό με λαχανικά, stir fry, ένα πιάτο κάρυ με κοτόπουλο ή tofu και μια σκούρα πράσινη σαλάτα με άπαχη πρωτεΐνη, ξηρούς καρπούς και δημητριακά.

Προσπαθώ να τρώω εποχικά, φρέσκα φαγητά, όπως σκουός και γλυκοπατάτες το χειμώνα και φρέσκα μούρα και αγγούρια το καλοκαίρι. Το να πηγαίνεις στην τοπική λαϊκή αγορά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στηρίξεις τους ντόπιους αγρότες και να πάρεις φρέσκα τρόφιμα, μας λέει η Hilliard .

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top