ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

myθέρμανση: Πότε πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης και ποιοι δικαιούνται διπλό μπόνους

Facebook
Twitter

Στα τέλη του μήνα θα ανοίξει το myθερμανση για τις αιτήσεις στο επίδομα θέρμανσης. Η πίστωση των ποσών που δικαιούνται τα νοικοκυριά υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου.

Το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος θα είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με το περυσινό λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού. Συγκεκριμένα, το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ (από 300 ευρώ πέρυσι) με τον συντελεστή επιδότησης 0,12 έως 1,62 (οι λεγόμενες βαθμοημέρες, ανάλογα με το κρύο της περιοχής) που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Ποιοι θα λάβουν διπλό επίδομα
Μια νέα ομάδα δικαιούχων οι οποίοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα. Τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, δηλαδή θα φύγουν από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Αλλαγές όμως προβλέπονται και στα εισοδηματικά όρια. Η νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα ορίζει ότι το νέο όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. Αντίθετα, σταθερά θα διατηρηθούν τα περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον έγγαμο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top