ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νέα παρέμβαση Κωνσταντάτου και Παπαδόπουλου: «Ν’ αναλάβει η ΔΕΥΑΠ όλα τα σιντριβάνια»

deyap sentrivania
Μια αναφορά της «Πολιτείας», προ δυο εβδομάδων, για την κακή κατάσταση του σιντριβανιού της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, στάθηκε αφορμή νέας παρέμβασης από δύο στελέχη της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου, και συγκεκριμένα των μελών του συντονιστικού της οργάνου Ηλία Κωνσταντάτου και Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Σε επιστολή τους προς την «Πολιτεία» κάνουν λόγο για τις προτάσεις που από τον Ιούνιο του 2020 έχουν καταθέσει στη δημοτική αρχή γενικώς για τα σιντριβάνια της πόλης.

dimitris papadopoulos

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κωνσταντάτος και Παπαδόπουλος αναφέρουν στην επιστολή τους: «Σε δημοσίευμά σας στις 22/3/2021 αναφερθήκατε στην κατάσταση του σιντριβανιού της πλατείας στα Ψηλαλώνια. Δυστυχώς όλα τα σιντριβάνια της πόλης έχουν περιέλθει σε άσχημη κατάσταση λόγω της ελλιπούς συντήρησής τους και συνεπώς οι δημότες είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι. Από τις 20/6/2020 τα μέλη του συντονιστικού της Ώρας Πατρών Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος είχαν προτείνει προς τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει η ΔΕΥΑΠ τα σιντριβάνια της πόλης λόγω του εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποφευχθούν περαιτέρω φθορές τους».

ilias konstantatos

Η ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ

«Η απάντηση που λάβαμε από τη δημοτική αρχή ήταν ότι θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη μελέτη για τη συνολική διαχείριση των σιντριβανιών της πόλης», αναφέρουν οι κ.κ. Κωνσταντάτος και Παπαδόπουλος.

Και παρά την απάντηση-διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής, όπως τα δύο στελέχη της «Ώρας Πατρών» ενημερώνουν, «η δημοτική αρχή στις 8/12/2020 ανέθεσε σε εταιρεία την αποκατάσταση μόνο των τριών σιντριβανιών της οδού Τριών Ναυάρχων, με το ποσό να ανέρχεται στα 24.180 ευρώ. Δυστυχώς, η αποσπασματική διαχείριση των σιντριβανιών της πόλης οδηγεί σε καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ μια συνολική διαχείριση θα μείωνε και το κόστος αποκατάστασης των σιντριβανιών, αφού ο κάθε επισκευαστής προσδοκώντας μεγαλύτερο εύρος εργασιών θα προσέφερε τις δυνητικά χαμηλότερες τιμές και όχι σε απευθείας αναθέσεις όπως γίνεται μεμονωμένα».

«Θεωρούμε ότι τα σιντριβάνια της πόλης είναι το τοπόσημο της κάθε συνοικίας που έχουν χωροθετηθεί. Είναι κρίμα να μην γίνεται καμία προσπάθεια αποκατάστασης συνολικά»

Με άλλα λόγια, ο Δήμος της Πάτρας, αντί να χρησιμοποιήσει εργαζόμενους του για την αλλαγή εικόνας των σιντριβανιών της πόλης κατέφυγε στη λύση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη μόνο όμως για τα σιντριβάνια της Τριών Ναυάρχων και ούτε καν στο πλαίσιο μιας συνολικής παρέμβασης για όλα τα σιντριβάνια της πόλης.

Η κατάσταση των σιντριβανιών της Πάτρας δεν είναι μια απλή… «λεπτομέρεια» όπως κάποιος μπορεί να επικαλεστεί ή να ισχυριστεί. Είναι ζήτημα προτεραιότητας καθώς όπως υποστηρίζουν και τα δύο ανωτέρω στελέχη της δημοτικής παράταξης του κ. Ρώρου, «θεωρούμε ότι τα σιντριβάνια της πόλης είναι το τοπόσημο της κάθε συνοικίας που έχουν χωροθετηθεί.

Είναι κρίμα να μην γίνεται καμία προσπάθεια αποκατάστασης συνολικά και η αίγλη όλων αυτών των χρόνων να χάνεται τώρα. Οφείλουμε, ως πόλη, να διατηρήσουμε την συλλογική μνήμη του παρελθόντος ώστε να μην ψάχνουμε από φωτογραφίες και να θαυμάζουμε πως ήταν τα σιντριβάνια παλαιότερα».

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...