ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kαραθανασόπουλος: Η υπόθεση που εξετάζει η Βουλή είναι “κορυφή του παγόβουνου”

karathanasopoulos
Οι συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολουθήσεων – υποκλοπών αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος χθες, στη συζήτηση στη Βουλή, για τη σύσταση σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά υπάρχουν μια σειρά άλλες υποθέσεις, όπως οι αλλεπάλληλες συνακροάσεις – υποκλοπές από τον Νοέμβρη του 2016 έως τον Απρίλη του 2022 στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μάλιστα, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι για τις καταγγελίες του ΚΚΕ οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ σφύριζαν αδιάφορα, ενώ από την ΑΔΑΕ αρνούνταν να απαντήσουν, με την έρευνα να συνεχίζεται από την Εισαγγελία χάρη στην επιμονή του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος ακόμα στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε την ανάγκη η Εξεταστική Επιτροπή να περιλαμβάνει συγκεκριμένα αυτά τα γεγονότα και όσα άλλα προκύψουν κατά την εξέταση. Γι’ αυτό το ΚΚΕ στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ η χρονική διεύρυνση που προτείνει η ΝΔ, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Σε αυτή τη βάση ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να δεσμευτούν ότι οι εργασίες θα ασχοληθούν με συγκεκριμένα περιστατικά.

Σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις σοβαρές ευθύνες, ενώ η υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού δείχνει ότι υπερασπίζεται το αντιδραστικό πλαίσιο που λέει ότι δυνάμει όλοι μπορούν να παρακολουθούνται.

Ακόμα, ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρα πυρά» την κριτική των άλλων κομμάτων, καθώς αυτή αφήνει εκτός κάδρου το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, που έχει ενσωματώσει ευρωενωσιακές οδηγίες, που διασφαλίζουν μαζική προληπτική παρακολούθηση, διευκόλυνση άρσης απορρήτου, διευκολύνουν εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών, διευκολύνουν στην πλατιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για οδηγίες που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει στην προκρούστεια κλίνη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, για να θωρακίζεται το αστικό κράτος, το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, ένα εχθρικό κράτος για τον λαό. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός η αύξηση εισαγγελικών παραγγελιών για άρση απορρήτων, οι οποίες το 2021 έφτασαν κατά μέσο όρο τις 42 κάθε μέρα.

Και ξεκαθάρισε ότι εν μέσω ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων, οι υποθέσεις παρακολουθήσεων αξιοποιούνται στο πλαίσιο διεργασιών του αστικού πολιτικού συστήματος για την επόμενη μέρα για να δημιουργηθούν συγκλίσεις για νέες κυβερνήσεις συνεργασίας και για εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να βάλει στο στόχαστρο της πάλης τον πραγματικό αντίπαλο, το κράτος και τα μονοπώλια.

You may also like

Comments are closed.