ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η ανακοίνωση για την συνάντηση Ν. Παππά με Φοιτητές της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/12 η συζήτηση για τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια και τη χώρα μας συνολικά, στο πλαίσιο της συγκρότησης Νέου Φορέα που ιδρύεται στα Πανεπιστήμια – μέσα από την καμπάνια #ψάξου.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς ανέλυσε το μείζον ζήτημα της Δημοκρατίας και της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός χαιρέτησε την πρωτοβουλία εκατοντάδων φοιτητών και φοιτητριών από όλη την Ελλάδα, που φιλοδοξεί να εκφράσει το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών φοιτητών και φοιτητριών. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο μεγαλύτερος φόβος αυτής της κυβέρνησης είναι οι νέες και οι νέοι, η κινητήριος δύναμη αυτού του τόπου. Από την πλευρά της η Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη που μας τίμησε με την παρουσία της καταδίκασε την είσοδο της ΟΠΠΙ και τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Τόνισε, επίσης, ότι με την έντονη αντίσταση του φοιτητικού κινήματος δεν έχει εισέλθει ακόμα η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές μας.

φοτο1
Δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και ακαδημαϊκοί, από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου δώσαμε το παρόν στέλνοντας ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας, ενώ θα αντιδράσουμε έντονα σε οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής των αυταρχικών νόμων της.

Ενώνουμε δυνάμεις με εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, που συντάσσονται με το αίτημα για πολιτική αλλαγή, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστήμιου, καθώς και την ανασυγκρότηση των δομών του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα.

Κάτι νέο, λοιπόν, γεννιέται στα Πανεπιστήμια! Μία συλλογική προσπάθεια που υπάγεται στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο εγώ! Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στο εμείς. Να στηρίξετε με τη σειρά σας αυτήν την προσπάθεια, να υπογράψετε το κείμενο και να συμμετέχετε στην ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top