Και επειδή είναι μεγάλη η συζήτηση γύρω απ’ την διατήρηση του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας ως μιας δομής με δημόσιο χαρακτήρα, η «Πολιτεία» επανέρχεται στην εξαιρετικά εύστοχη πρόταση του επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παναγιώτη Πλώτα (φωτο).
Ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε ότι «τον τελευταίο καιρό ακούω συνεχώς τοποθετήσεις για την αξιοποίηση του παλαιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Πάτρα. Κατά την εκτίμησή μου, εφόσον ενσκήψει η Πολιτεία, θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο σύγχρονο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας με διασυνδεόμενο δορυφόρο χώρο το παλαιό κτήριο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε Συνεδριακό χώρο εκπαίδευσης και έρευνας».
Με μια φράση, ενώ η περιοχή μας κατά καπνού έχει ανάγκη ένα νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, εμείς ψάχνουμε -ή έστω ψάχναμε…- ιδιώτες για να τους εκχωρήσουμε καίριες υποδομές. Λάθος. Και αυτό το λάθος το έχει επισημάνει και ο πρόεδρος των πολιτικών υπαλλήλων του ΚΕΤΧ Απόστολος Κόγκας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ