ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Να τελειώνουμε με τις ποινές – «χάδια»

Facebook
Twitter
Τρία βήματα ώστε να μην ξαναέχουμε, στο μέτρο του δυνατού, εγκλήματα όπως αυτό στα Γλυκά Νερά, προτείνει ο βετεράνος του αστυνομικού ρεπορτάζ και φίλος της «Πολιτείας» Πάνος Σόμπολος.

Και αφού χαρακτηρίζει «φρικιαστική την υπόθεση», λέει ότι «αν έγραφα τώρα το βιβλίο μου ‘Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα’ που ήδη κυκλοφορεί σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας από τις Εκδόσεις Πατάκη, σίγουρα θα περιλάμβανα κι αυτό το έγκλημα, γιατί κι αυτό συγκλονίζει την Ελλάδα!».

Ο Πάνος Σόμπολος προσθέτει ότι «οι λεπτομέρειες είναι γνωστές. Εδώ εγώ, τρία πράγματα θέλω να επισημάνω, με αφορμή το τραγικό περιστατικό:

  1. Τροποποίηση, άμεσα, της υπάρχουσας νομοθεσίας για τους δράστες ορισμένων εγκληματικών πράξεων, προς το ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ. Όχι πλέον ποινές – χάδια!
  2. Καλύτερη αστυνόμευση σ’ όλες τις περιοχές της χώρας, με αναδιάρθρωση και αναμόρφωση, του όλου αστυνομικού πεδίου.
  3. Αν ποτέ βρεθούμε αντιμέτωποι με ληστές οπλοφόρους στο σπίτι μας, στο κατάστημα ή όπου αλλού, δεν αντιδρούμε. Δεν σηκώνει σ αυτή την περίπτωση παλικαρισμούς. Πάνω από χρήματα, κοσμήματα κ.λπ. είναι η ζωή μας και η σωματική ακεραιότητά μας».

Κρατείστε και τις τρεις παρατηρήσεις του οι οποίες, αν και αναφέρονται σε τίτλους, συνθέτουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναχαίτισης της εγκληματικότητας. Αρκεί να εισακουστούν και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ζ.Μ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top