ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νάντια Ασκούνη: ”Περισσότερη Ευρώπη στην Ελλάδα, περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη”

Facebook
Twitter
nadia
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας της Δυτικής Αχαΐας, Νάντια Ασκούνη χαιρέτησε την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

 

Η κ. Ασκούνη μίλησε για τον ρόλο της Ευρώπης αυτά τα 74 χρόνια: ”Το όραμα κάποιων ιδεαλιστών Ευρωπαίων για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και τη μετέπειτα εξέλιξή της σε Ευρωπαϊκή Ένωση με όλα αυτά τα ιδανικά που πρέσβευε, διαφέρει αρκετά από την Ευρώπη του σήμερα. Η Οικουμενική Διακήρυξη που μιλούσε για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς αργότερα και η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, υιοθετήθηκαν από τα κράτη – μέλη για να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, χωρίς να θέλω να απαξιώσω ή να υποτιμήσω τον θεσμό, αν ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτός που επιβάλλει ένας ταχέως εξελισσόμενος κόσμος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική αλλαγή, την συστηματική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και μια δημοκρατία που δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε αυτονόητη”.

Απευθυνόμενη στο νεανικό κοινό τόνισε: ‘ ‘Οι εκλογές του Ιουνίου είναι μείζονος σημασίας και η ψήφος είναι ψήφος ευθύνης όλων και του καθένα, ειδικά για εσάς που ψηφίζετε πρώτη φορά. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία θα βοηθήσει να πετύχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, μια επιβράβευση των δημοκρατικών δυνάμεων, μια ισχυρή ευρωπαϊκή ενότητα με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη Ευρώπη στην Ελλάδα και τελικά περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη”.

Η Αντιδήμαρχος είναι και εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο Δίκτυο Belc ”Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

3

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ, Τάκη Παπαδόπουλο και την Κατερίνα Βέργη, ιδιοκτήτρια του γνωστού ΙΕΚ.

5

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top