ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα Πατρών: Ναυαγοσώστες σε εικονική πραγματικότητα

TSIMPOYKIS 2
Την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος με τους ναυαγοσώστες στην Πάτρα καλεί ο κ. Γιάννης Τσιμπούκης από την Ώρα Πατρών να επιλύσει η Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρει μάλιστα σε μία πόλη 300.000 κατοίκων τόσο ο αριθμός των εργαζομένων όσο και τα ωράριά τους δεν επαρκούν.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 20/4/21 η δημοτική αρχή επιχειρηματολόγησε ότι «ο αριθμός των ναυαγοσωστών δεν υπαγορεύεται ουσιαστικά από την ανάγκη προστασίας των λουομένων, αλλά από το οικονομικό εύρος, που ο Δήμος θέλει ή μπορεί να δαπανήσει». Για μια πόλη 300.000 κατοίκων όπου οι δημότες θα παραμείνουν στην πόλη την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω οικονομικών και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, η δημοτική αρχή επέλεξε την κάλυψη μόνο δεκατριών θέσεων. Δηλαδή μόνο τις ελάχιστες προβλεπόμενες από το νόμο ώρες δηλαδή από τις 10:00 έως 18:00. Επιδιώκουν να κάνουν τα ελάχιστα για να εφαρμόσουν το νόμο και όχι τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι λουόμενοι βρίσκονται στις παραλίες τόσο τις ώρες 08:00-10:00 αλλά και μετά τις 18:00 που λήγει η βάρδια μέχρι σχεδόν και τη δύση του ηλίου. Εύλογα τα έντονα παράπονα από περιοχές όπως το Ρίο που
διαμαρτύρεται για την μη αναγνώριση της παραλίας ως πολυσύχναστη και δίκαια διαμαρτύρονται για την κάλυψη ναυαγοσωστών στις παραλίες όπως Πράσινο Λιμανάκι, Αραχωβίτικα και Δρέπανο. Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο η Πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ρίου έχουν επιστήσει την προσοχή και τον κίνδυνο για την κάλυψη των παραλιών σε ναυαγοσώστες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να αντιμετωπίσει το θέμα των ναυαγοσωστών στην πραγματική του διάσταση. Το κριτήριο πρωτίστως είναι η ασφάλεια των πολιτών. Να τοποθετηθούν οι ναυαγοσώστες σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών σε κατάλληλο αριθμό και ωράριο. Γνωρίζει άλλωστε η δημοτική αρχή ότι στις κοντινές παραλίες δεν πάνε οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, αλλά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

You may also like

Comments are closed.