ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Στο ΚΙΝΑΛ κυριολεκτικά «τινάζουν την μπάνκα στον αέρα»

Nea Dimokratia
Οι δύο προτάσεις που επανέλαβε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αποκαλύπτει οτι τελικά ειναι «λόγια του αέρα» οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.
Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ:

«Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού διαγωνισμού υποσχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει ως δήθεν λύση, την επιβολή πλαφόν στη λιανική του ρεύματος. Καλούμε λοιπόν το ΚΙΝΑΛ, αντί για ανέξοδες κουβέντες και προτάσεις που δεν εφαρμόζονται πουθενά, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

– Ποιο είναι το κόστος του μέτρου και πώς θα καλυφθεί; Αριθμούς και στοιχεία, όχι κουβέντες στον αέρα.

– Αφού τεθεί διατίμηση στις τιμές λιανικής δεν θα πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές για τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές, άρα οι φορολογούμενοι να καλύψουν το επιπλέον κόστος για όλους;

– Αν οι προμηθευτές κρίνουν ότι η αποζημίωση είναι ανεπαρκής, δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο ενεργειακός εφοδιασμός;

Περιμένουμε συγκεκριμένες και κοστολογημένες απαντήσεις. Όσο για τη ρύθμιση σε 240 δόσεις (20 χρόνια!) που προτείνουν για όσους αδυνατούν να πληρώσουν, στο ΚΙΝΑΛ κυριολεκτικά, “τινάζουν την μπάνκα στον αέρα”!

Η Κυβέρνηση μεθοδικά και με πλήρη κοστολόγηση και υπευθυνότητα εξαντλεί τα δημοσιονομικά όρια, προκειμένου να ενισχύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τα βάρη της ενεργειακής κρίσης. Από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις έχουν χορτάσει».

You may also like

Comments are closed.