ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΑΞΙΔΙ

Aυξημένα από σήμερα τα εισητήρια της ακτοπλοϊας

w14 132548w1594918Ploio0000
Με νέες αυξήσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – την τρίτη κατά σειρά μέσα σε έναν χρόνο- θα βρεθούν αντιμέτωποι από σήμερα οι ταξιδιώτες.
Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι οι νέες αυξήσεις θα είναι της τάξεως του 7%-8% ανάλογα με τον προορισμό και την εταιρεία. Σημειώνεται πως οι ανατιμήσεις των προηγούμενων μηνών ήδη ανέβαζαν το κόστος των εισιτηρίων κατά 25-30% σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν πλέον ακριβότερα σχεδόν κατά 40% τα ναύλα.

Το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων έχει εκτοξεύσει τις λειτουργικές δαπάνες των πλοίων με αποτέλεσμα οι εταιρείες να μετακυλίουν μέρος τους κόστους στις τιμές των εισιτηρίων.

Υπολογίζεται δε πως στις συνολικές δαπάνες των Ελλήνων στις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι, το κόστος των μετακινήσεων είναι έως και τριπλάσιο σε σχέση με τα έξοδα που απαιτούνται για τη διαμονή τους.

Οι δαπάνες για το ταξίδι μιας τετραμελούς οικογένειας μαζί με αυτοκίνητο σε νησί ήταν ήδη υψηλές όπως είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του το CNN Greece στις αρχές Ιουνίου. Από σήμερα, οι τιμές τόσο για τους επιβάτες όσο και για το αυτοκίνητο θα ανέβουν εκ νέου.

Ενδεικτικά για ένα εισιτήριο σε νησί των Κυκλάδων όπως η Πάρος και η Νάξος η αύξηση μέσα σε έναν μήνα, από τον Ιούνιο στον Ιούλιο, υπολογίζεται πως είναι της τάξεως του 7,5%. Σε σχέση δε με έναν χρόνο πριν, προσεγγίζει το 40%. Αντίστοιχα και για ένα ταξίδι στη Ρόδο το κόστος του εισιτηρίου για έναν επιβάτη, από 86 ευρώ τον Ιούνιο η τιμή θα φτάσει τα 91 ευρώ.

Το κύμα ακρίβειας όχι μόνο στο ακτοπλοϊκά αλλά στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων έχει οδηγήσει μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων στην απόφαση είτε να μειώσουν τις μέρες των διακοπών, είτε να τις «κόψουν» τελείως το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μόνο το 36% των δηλώνει ότι θα διαθέσει τις ίδιες ημέρες σε σχέση με πέρσι για τις φετινές το καλοκαιρινές διακοπές και μόλις το 4% απαντά ότι θα διαθέσει περισσότερες. Παράλληλα τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι θα κάνουν λιγότερες ημέρες διακοπές και ένας στους τέσσερις ότι δεν θα κάνει καθόλου.

You may also like

Comments are closed.

mitsotakis erdogan arthrou1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Άφησαν για αργότερα τα δύσκολα, έδωσαν νέο ραντεβού τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνώντας ότι διαφωνούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν χθες από τη ...