Νέα απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αρνείται το Κίεβο κάθε σχέση με τον φιλο-ουκρανό επίδοξο δολοφόνο

Facebook
Twitter
964d5e61-TRUMP-NEW

Το Κίεβο αρνήθηκε τη Δευτέρα τις σχέσεις με έναν άνδρα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο ύποπτος ήταν υποστηρικτής της Ουκρανίας που είχε δηλώσει ότι ήθελε να στρατολογήσει ξένους εθελοντές για να πολεμήσουν εκεί.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας ο ύποπτος, Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας που είχε ταξιδέψει εκεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου το 2022.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είχαν καμία σχέση μαζί του και κατηγόρησαν τη Μόσχα για προπαγάνδα. Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της απόπειρας δολοφονίας και της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο, λέγοντας ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά έχει τις συνέπειές του».

Η προφανής απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ ήρθε μόλις δύο μήνες αφότου ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο αφτί τον υποψήφιο πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας. Ο δράστης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή. Και τα δύο περιστατικά υπογραμμίζουν την πρόκληση της διατήρησης των προεδρικών υποψηφίων σε μια εμπύρετη εκστρατεία, με κάτι περισσότερο από επτά εβδομάδες να απομένουν πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την ανησυχία και τις ευχές σας – Ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα μέρα!», είπε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά την Κυριακή, ευχαριστώντας τη Μυστική Υπηρεσία και την αστυνομία που τον κράτησαν ασφαλή.

Ο εκλογικός αντίπαλος του Τραμπ, αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, είπε στο X: «Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική». Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από την ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Μυστική Υπηρεσία έχει τους πόρους που χρειάζεται για να διασφαλίσει την ασφάλεια του Τραμπ.

Ο Ρουθ, από τη Χαβάη, αναγνωρίστηκε ευρέως στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως ύποπτος. Αργά την Κυριακή, πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και της Εσωτερικής Ασφάλειας έκαναν έρευνα σε ένα σπίτι στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας. Τα στοιχεία της υποστήριξης του Ρουθ στην Ουκρανία εμφανίστηκαν γρήγορα μετά το περιστατικό της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένου του πλάνα του το 2022 να μιλά στο Newsweek Romania στο Κίεβο, όπου είχε στήσει μια σκηνή με σημαίες χωρών που αντιπροσώπευαν εθελοντές που πέθαναν στην Ουκρανία. Είπε ότι είχε στόχο να βοηθήσει στη στρατολόγηση ξένων μαχητών, αφού είχε απορριφθεί ως πολύ μεγάλος για εθελοντής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top