ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην «Κιβωτό» της Καλαμάτας

Τέσσερα παιδιά  είχαν απομακρυνθεί από την δομή κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και τον Φεβρουαρίου του 2022.

kivotos 1 1

Η ΕΛΑΣ έκανε και νέα έφοδο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας της ΕΛΑΣ πήγαν χθες (4.12.2022) λίγο πριν τις 9 σε δομή της ΜΚΟ και έκαναν έλεγχο.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά την δομή της πόλης της Μεσσηνίας, καθώς τέσσερα παιδιά  είχαν απομακρυνθεί από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και τον Φεβρουαρίου του 2022.

Τα παιδιά φέρονται να μεταφέρθηκαν στην δομή της ΜΚΟ στην Αθήνα και φαίνεται να είναι θύματα κακοποίησης.

Στις 20 Νοεμβρίου  σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν στην Καλαμάτα. Το μικρότερο από τα παιδιά, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης και ο διευθυντής του σχολείου αυτού είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους φορείς για το όλο θέμα.

Μάλιστα από αύριο διάφορα μέλη του νέου Δ.Σ. της Κιβωτού αναμένεται να ξεκινήσουν επισκέψεις σε διάφορα σημεία όπου διατηρούσε η ΜΚΟ εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο στην δομή  της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή να μπει οριστικό λουκέτο και να έρθουν τα παιδιά της συγκεκριμένης δομής στην Αθήνα.

You may also like

apates internet ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SafeInernet4Kids | Ανησυχητικά τα στοιχεία έρευνας για το διαδίκτυο και τον εθισμό

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει έρευνα ...

Comments are closed.