ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παρέμβαση Πλεύρη για το Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”

pleuris eu

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η νέα καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό περιστατικό με θύμα τον 50χρονο Πατρινό, ο οποίος προήλθε στα επείγοντα του «Αγ. Ανδρέα» αλλά δεν εξετάστηκε από γιατρό και τελικά εξέπνευσε στη διαδρομή προς το εφημερεύων νοσοκομείο, το ΠΓΝΠ.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, με αφορμή τη νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.

 «Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία από ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο καταλογίζει αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά σε γιατρούς δύο νοσοκομείων. Όπως αποκάλυψε το GRTimes, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη (στην 39η έβδομάδα) μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας, Χαράλαμπου Αποστολίδη, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, η γυναίκα τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, με αποκόλληση πλακούντα και ρήξη της μήτρας, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Στο νοσοκομείο της πρόσφεραν πρώτες βοήθειες αλλά δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, καθώς όπως της είπαν, τελείωνε η εφημερία του νοσοκομείου.

Της συνέστησαν μάλιστα να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο απείχε μισή ώρα από το Ιπποκράτειο.

Αλλά και στο Παπαγεωργίου, επίσης, υπήρξαν -σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας- καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα το νεογνό να γεννηθεί τελικά με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Διασωληνώθηκε και παρέμεινε περίπου 3 μήνες στην εντατική του Παπαγεωργίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών εκεί, το παιδί έφυγε από τη ζωή.

Η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού -που είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση- έχουν καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο και έχει ξεκινήσει ήδη η προανάκριση.

“Ο εισαγγελέας ενέκρινε την διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, για να αποδειχθεί δηλαδή ότι το παιδί πέθανε από υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και από άλλες βλάβες, οι οποίες προήλθαν από την καθυστέρηση”, αναφέρει ο δικηγόρος.

You may also like

Comments are closed.

CA83534A 5EC7 4272 B590 B5A66A047F78 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανατολική Αιγιάλεια: Σημαντικά έργα βελτιώνουν την πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από ...