ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Νέα στοιχεία για τα «μαύρα» λεφτά του ψευτογιατρού

Ο ψευτογιατρός πλούτιζε, παίρνοντας στο λαιμό του δεκάδες ασθενείς που πλήρωναν τη ψεύτικη ελπίδα να σώσουν τη ζωή τους.

psseftogiatros

Το μέγεθος της απάτης φαίνεται  σε αριθμούς. Ο ψευτογιατρός από το 2009 έως το 2020 δήλωσε μόλις 165.446 €, με τις αρχές να έχουν εντοπίσει ήδη 1.076.910 € «μαύρα χρήματα» κι αυτά είναι μόνο η αρχή μιας και θεωρούν βέβαιο ότι τα όσα έβαζε στη «τσέπη» είναι πολλά περισσότερα.

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους και για σχεδόν ένα χρόνο, ο 66χρονος ψευτογιατρός είχε πείσει απόλυτα έναν άνδρα με σοβαρότατη νευρολογική πάθηση ότι μπορεί να τον γιατρέψει. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε, έχοντας πληρώσει για τη ζωή του 35.000 ευρώ.

Αδίστακτος όπως φαίνεται ότι ήταν, ο ψευτογιατρός, την ίδια χρονιά και ως το 2011, πήρε από πατέρα αγοριού που νοσούσε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, 50.000 ευρώ. Το παιδί, ακολουθώντας τις οδηγίες του 66χρονου, υποτροπίασε και πέθανε και αυτό.

«Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από ένα σκορπιό που τσίμπησε το γιο μου στο στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και τη σύζυγό μου από τον καημό της» περιγράφει πατέρας θύματος.

Ο χρυσός και η Ελβετία

Ένα από τα επόμενα θύματά του, ήταν μια γυναίκα που πλήρωσε 2.500 ευρώ για το ταξίδι στη Γερμανία, στην οποία έκαναν μάλιστα, την πρόταση να μετατρέψει τα χρήματά της σε χρυσό στην Ελβετία.

«Τον γνώρισα  μέσω του Κ.Σ. και πήγαμε μαζί στη Γερμανία. Ήταν τότε που ο Κ.Σ. με ρώτησε αν έχω χρήματα και αν θέλω να του τα δώσω για να τα μετατρέψει σε χρυσό στην Ελβετία γιατί «ο χρυσός», όπως έλεγε, «είναι σταθερή αξία». Μάλιστα, την ίδια κουβέντα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει και με τον ψευτογιατρό. Όταν τους είπα ότι δεν έχω λεφτά, έπαψαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου» καταγγέλλει θύμα.

Άλλο ένα κορίτσι, έπεσε θύμα του το 2012.  Η μητέρα της έφτασε να του δώσει 200.000 ευρώ με το παιδί όχι μόνο να μην γίνεται καλά, αλλά μέρα με την ημέρα να χειροτερεύει.

Επί τρία χρόνια ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, ήλπιζε ότι τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα θα τον κάνουν καλά. Όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, είχε ήδη δώσει στον ψευτογιατρό 50.000 ευρώ.

«Όταν πήγα στην Γερμανία, μου είπε ότι δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί στην Ελλάδα και ότι με τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, πολύ γρήγορα, θα «πετάω». Μάλιστα, επικαλέστηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι τον είχε βοηθήσει κι εκείνον, αλλά τα «συμφέροντα», όπως έλεγε, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία» αναφέρει θύμα του 66χρονου.

Εκμεταλλεύτηκε την ελπίδα τους

Μέσα σε λίγους μήνες, το 2012, ο Τριανταφύλλου πήρε από ασθενή που έπασχε κι αυτή από σκλήρυνση και τον σύζυγό της 15.000 ευρώ.

Η απελπισία από κάπου να «πιαστεί» για να σώσει τη μητέρα της, την έφερε στον ψευτογιατρό. Πλήρωσε 42.000 ευρώ, η μητέρα της χειροτέρεψε και τελικά, έχασε τη ζωή της.

Άλλο ένα ζευγάρι, έπεσε στα «δίχτυα» της απάτης στις αρχές του 2013. Επί ενάμιση χρόνο ακολούθησαν τις οδηγίες του ψευτογιατρού, δίνοντάς του συνολικά, 120.000 ευρώ.

«Μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή  μου έλεγε: «Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα», εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: «τελείωσαν τα λεφτά μας», εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας» καταγγέλλει θύμα.

71.000 ευρώ, πήρε ο ψευτογιατρός από μία ασθενή στην οποία έταζε πλήρη ίαση από την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Και ο ψευτογιατρός, συνέχιζε τη δράση του ανενόχλητος. Διαβάστε πώς κατάφερε να πάρει άλλα 35.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση: «Συναντηθήκαμε σε μια καφετέρια στο Λαγονήσι, η οποία μας είπε ότι είναι δικιά του, γιατί τον βόλευε επειδή το παιδί του έκανε σε διπλανό χώρο μαθήματα ιστιοπλοΐας. Πήγαμε στη Γερμανία. Εκεί όλοι τον φώναζαν «Ντένις». Μας ζήτησε να σταματήσουμε την φαρμακευτική αγωγή των γιατρών και το κάναμε. Όσο περνούσε ο καιρός ο σύζυγός μου χειροτέρευε. Όταν ρώτησα μου είπε ότι χρειάζονται τέσσερις μήνες για να «δουλέψουν» τα βλαστοκύτταρα στον οργανισμό του».

Το ίδιο διάστημα μία γυναίκα, αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία. Του είχε δώσει περισσότερα από 130.000 ευρώ ελπίζοντας να κάνει καλά τη κόρη της και όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, απευθύνθηκε στις αρχές.

Κι ενώ η γυναίκα αυτή κατέθετε τη μήνυσή της, το ίδιο διάστημα ο ψευτογιατρός ξεγελούσε έναν ακόμη ασθενή αποσπώντας του 33.000 ευρώ, ο οποίος, μάλιστα, πέθανε, λίγο καιρό αργότερα.

Τρεις μήνες μόλις χρειάστηκαν για να αρπάξει ο 66χρονος άλλες 40.000 ευρώ από μια γυναίκα που προσπαθούσε να σώσει τον αδελφό της.

Αυτά, μαζί με μικρότερα ποσά που κατάφερε να πάρει από ασθενείς που δεν προχώρησαν τη θεραπεία, συν σχεδόν 100.000 σε μετρητά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του συμπληρώνεται το ποσό των «μαύρων και αδήλωτων» του 1.076.910 ευρώ που έχουν βρεθεί μόνο, από την πρώτη, αρχική έρευνα των αρχών σε μια υπόθεση ανοιχτή και όπως φαίνεται, με πολύ ακόμη μέλλον.

You may also like

Comments are closed.