ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέα βίντεο στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Facebook
Twitter
Καραιβαζ-2

Δύο βίντεο που ανέκτησαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ από το κινητό του 58χρονου Μιχάλη Καπίρη ή «Κεφάλα», ο οποίος εκτελέστηκε στις 15 Μαΐου 2021 έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχουν συμπεριληφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας στη δικογραφία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbreak.gr.

Τα βίντεο δείχνουν τον έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες (αδέλφια) της δολοφονίας Καραϊβάζ, για τους οποίους ο εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, να προβαίνει σε βάναυσους ξυλοδαρμούς σε βάρος άλλων προσώπων και σε μία ακόμη περίπτωση «να ασκεί εξουσία επιβολής σε βάρος άλλου άνδρα».

Τα συγκεκριμένα βίντεο, όπως αναφέρει το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024, κρίθηκαν αναγκαίο να συμπεριληφθούν στην δικογραφία Καραϊβάζ, «λόγω της ιδιαίτερης δυσχέρειας για τη διακρίβωση της αλήθειας, δεδομένου ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και είχαν λάβει πλήθος αντιμέτρων για την αποφυγή της σύλληψής τους και της συσχέτισης της φυσικής τους παρουσίας» στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων της οικογένειας Καραϊβάζ «αναπάντητη δε παραμένει και η αναζήτηση ενός ή περισσότερων προσώπων, οι οποίοι θα στοιχειοθετούσαν την κυρίαρχης σημασίας Ηθική Αυτουργία της δειλής και αποτρόπαιης δολοφονίας» του Γιώργου Καραϊβάζ.

 

Η δήλωση των δικηγόρων Ρ. Παυλέα και Σ. Χαριτάτου

«Η εργώδης , όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας για την υποστήριξη της κατηγορίας, πολύμηνη ανάκριση, από δυο μάλιστα εξαίρετους ανακριτές περατώθηκε. Διαπιστώθηκε συγκέντρωση σημαντικού σε περιεχόμενο επιβαρυντικού υλικού ως προς δυο αποκλειστικώς πρόσωπα, κατηγορούμενοι αμφότεροι για φυσική αυτουργία.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ωστόσο, όσα παραβιάζουν κατά την άποψη μας την κοινή πεποίθηση, τη λογική κρίση και φυσικά τις μεγαλοστομίες της πολιτικής ρητορείας για δικαίωση του μαχητή για την αλήθεια, δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της ελευθεροτυπίας .

Δεδομένο το οποίο εύλογα προβληματίζει είναι ότι από τα στοιχεία που διέθεσε στη δικαιοσύνη η αστυνομική έρευνα δεν προέκυψαν (προς το παρόν) περισσότερα πρόσωπα ως συνεργαζόμενα στην παρακολούθηση, την υποστήριξη και τελικώς στην θρασύτατη για τον τόπο, τον χρόνο και τον βαθμό αναγνωρισιμότητας και δημοφιλίας του αθώου θύματος, θανάσιμη ενέδρα. Αναπάντητη δε παραμένει και η αναζήτηση ενός ή περισσότερων προσώπων, οι οποίοι θα στοιχειοθετούσαν την κυρίαρχης σημασίας Ηθική Αυτουργία της δειλής και αποτρόπαιης δολοφονίας του αδέσμευτου Δημοσιογράφου, του Αστυνομικού συντάκτη, ερευνητή ανεξιχνίαστων υποθέσεων Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε συνοχή με όσα προαναφέραμε η παραπεμπτική πρόταση του αξιότιμου εισαγγελέως πρωτοδικών ζητεί με σαφήνεια και πληρότητα την παραπομπή στο Μεικτό ορκωτό δικαστήριο των δυο κατηγορουμένων και παράλληλα την παράταση της προσωρινής κράτησης τους.

Η Μητέρα και η Αδερφή του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ βιώνουν και θα βιώνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους το ανείπωτο Κενό, την απώλεια του γιου και Αδελφού.

Η παραπομπή στη δικαιοσύνη και η απηνής τιμωρία των ήδη κατηγορουμένων και πιθανώς άλλων έτερων ασύλληπτων έως σήμερα , οι οποίοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν αλλά και αυτών οι οποίοι αποφάσισαν και χρηματοδότησαν ως Ηθικοί Αυτουργοί την άνανδρη δολοφονία του κορυφαίου δημοσιογράφου και παραμένουν αφανείς (μέχρι σήμερα) από τις διωκτικές αρχές δεν αποδέχονται περιθώρια άλλων καθυστερήσεων.

Για τις αξιοσέβαστες, μητέρα και αδερφή, που εκπροσωπούμε, παραμένει ανυπόφορο το μαρτύριο της καρτερίας για δικαίωση στην μνήμη του Γιώργου μας. Για την Πολιτεία, το να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί αποτελεί ανοιχτό χρέος των δημοκρατικών θεσμών, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου και του ελληνικού λαού».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top