ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Μεθυσμένη οδηγός σκότωσε ομογενή αστυνομικό

Facebook
Twitter
Μεθυσμένη οδηγός, που παρουσιάζεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να λέει «γ@@ω την αστυνομία», λίγες ώρες πριν προκαλέσει το θάνατο ομογενή αστυνομικού στη Νέα Υόρκη, περηφανευόταν ότι κουβαλά μαχαίρι πάνω της όπου κι αν πηγαίνει.

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία στοιχεία της υπόθεσης που έχει σοκάρει την αμερικανική μεγαλούπολη το τελευταίο 24ωρο.

Ο 43χρονος αστυνομικός, Αναστάσιος Τσάκος, γεννημένος στην Ελλάδα και πατέρας δύο παιδιών, ρύθμιζε την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λονγκ Άιλαντ Εξπρεσγουέι, όταν παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο εκτός ελέγχου που οδηγούσε η 32χρονη Τζέσικα Μποβάις με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η δράστης που βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και της είχε αφαιρεθεί νωρίτερα η άδεια προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομίας αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές, οι οποίες επισείουν ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail λίγες μόλις ώρες προτού το φονικό συμβάν η Μποβάις, μητέρα ενός αγοριού 13 ετών, έπινε σφηνάκια σε live streaming στο Facebook και έλεγε «να πάει να γ@@θεί η αστυνομία». Καυχιόταν μάλιστα ότι «δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι».

one 5

Το σχετικό βίντεο διάρκειας 1 ώρας και 51 λεπτών, είχε ως θέμα του την πρόσφατη καταδίκη καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν που δολοφόνησε τον περασμένο χρόνο τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ πυροδοτώντας το κίνημα Black Lives Matter. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης η 32χρονη εμφανίζεται να ατμίζει και να πίνει αλκοόλ.

Στο δριμύ κατηγορώ της απέναντι στην αστυνομία, η Μποβάις τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί που μπαίνουν στο Σώμα «είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο θανάτου όπως συμβαίνει στον στρατό» και ότι «είναι μέρος της δουλειάς» να προσπαθήσουν κάποιοι να τους σκοτώσουν.

two 4

Ισχυρίστηκε επίσης ότι, αν ποτέ βρισκόταν σε μία κατάσταση όπου η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν το μοναδικό θύμα. «Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top