ΚΟΣΜΟΣ

Νέες καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν το Βέλγιο

belgium plimmires
Νέες καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν το Βέλγιο, λίγες ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους ενώ η τύχη άλλων 7 εξακολουθεί να αγνοείται.

Η πόλη Ντινάν, στο νότιο Βέλγιο, επλήγη από τις σφοδρότερες εδώ και δεκαετίες πλημμύρες χθες, αφότου μια καταιγίδα, διάρκειας δύο ωρών, μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν πεζοδρόμια, χωρίς να προκαλέσουν, όμως, τον θάνατο ανθρώπων.

«Ζω στην Ντινάν εδώ και 57 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρισάρ Φουρνό, πρώην δήμαρχος της πόλης, γενέτειρας του εφευρέτη του σαξοφώνου Αντόλφ Σαξ.
Τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, που κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο σε μια διασταύρωση και τμήματα πεζοδρομίων και της ασφάλτου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κακοκαιρία από τα παράθυρά τους.

Προς το παρόν, το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να υπολογιστεί, με τις δημοτικές αρχές να προβλέπουν μονάχα ότι θα είναι «σημαντικό», σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL TV.

Στη Λιέγη που επλήγη τόσο έντονα οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση ωστόσο δεν είχαν υπερχειλίσει σημαντικά ποτάμια και δεν υπήρχε ανάγκη για εκκένωση των περιοχών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως καταστροφικές πλημμύρες θα είναι όλο και συχνότερες και εντονότερες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και καλούν τα κράτη να το λαμβάνουν υπόψη τους και να μεριμνήσουν αναλόγως.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ