ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Χ. Ακάρ – Άμεση απάντηση του Ν. Δένδια

NIKOS DENDIAS VRIXELLES
Το άσπρο μαύρο κάνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, κατηγορώντας την Αθήνα για προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, ενώ προχωρούν σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικές νησίδες, ακόμα και τις ημέρες των Χριστουγέννων. “Η Τουρκία έχει επιλέξει τον ρόλο του «ταραξία» στην περιοχή”, επανέλαβε ο  Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ: «Παρά τη ρεαλιστική και ειλικρινή συμπεριφορά μας, η Ελλάδα δυστυχώς παρανόμως συνεχίζει τις προκλήσεις, κλιμακώνει την ένταση, τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική της. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δυο φορές, σε προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι όλοι οι σύμμαχοί μας είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων».

Χώρα «ταραξία» με αποσταθεροποιητικό ρόλο χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τουρκία και ταυτόχρονα ο υπουργός εξωτερικών στέλνει αυστηρό μήνυμα, λέγοντας ότι: «Η εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αντικείμενο συζήτησης. Η Ελλάδα εκπέμπει μήνυμα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων».

Η κυβέρνηση στερείται συνεκτικής στρατηγικής, σημειώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Κατρούγκαλος που τόνισε ότι: «Η Τουρκία πρέπει να εισπράττει κόστος σε κάθε νέα πρόκληση, σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε ότι αφορά τις αναφορές Ακάρ περί εγκλωβισμού των τουρκικών αεροσκαφών, δήθεν σε Νατοϊκή άσκηση, την περασμένη Δευτέρα και Τετάρτη, στρατιωτικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι: «Πρόκειται περί fake news. Δεν υπήρξε Νατοϊκή αποστολή, αλλά εθνική άσκηση της Τουρκίας κατά την οποία τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά αεροσκάφη».

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε: «Όταν είσαι προπαρασκευασμένος και προετοιμασμένος για πόλεμο θα έχεις ειρήνη. Την κρίση που ζήσαμε την κάναμε ευκαιρία κι έτσι είμαστε σε μια φάση ανάταξης, ενδυνάμωσης».

Οι τουρκικές προκλήσεις στον αέρα συνεχίστηκαν με την εμφάνιση αυτή τη φορά Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους που παραβίασε το FIR Αθηνών.

You may also like

Comments are closed.