ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Νεκρή» πόλη η Πάτρα

Facebook
Twitter
Aπογεύματα κατά τα οποία τα καταστήματα είναι ανοιχτά και  δεν κυκλοφορεί… ούτε όχημα, ούτε άνθρωπος…! Κι όμως αυτή είναι μία συνηθισμένη εικόνα από το κέντρο της Πάτρας τελευταία. Πλέον επικρατεί… σχετική ερημία.

Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων από την μία και η γενικότερη ακρίβεια από την άλλη, φαίνεται ότι έχουν κλείσει για τα καλά τους Πατρινούς στο καβούκι τους.

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει κάποια  κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Πάτρας, είτε στα εμπορικά, είτε στην εστίαση. Είναι ότι η πόλη δείχνει να έχει νεκρώσει για τα καλά αφού ακόμα και να κατέβει κανείς στο κέντρο με το αυτοκίνητο του, αυτό είναι πλέον μια συνήθεια που κοστίζει.

Όσο για την αγοραστική δύναμη των μαγαζιών, ούτε λόγος. Στα εμπορικά μετά από μια περίοδος εκπτώσεων που πήγε χάλια, ακολουθούν οι προσφορές που ούτε αυτές προσελκύουν τον κόσμο. Παρόμοια εικόνα και στην εστίαση.

Στο μεταξύ σε περιφερειακά καφέ οι πελάτες έχουν αυξηθεί! Βρίσκουν φθηνότερα τον καφέ τους, και κάθονται… με τις ώρες… με 1,80 καφέ σε πλαστικό, πάνω σε ένα σκαμπό! Μειωμένη η κίνηση και στα «γυράδικα»!

Το γεγονός ότι η πίτα  με γύρο πωλείται ήδη 2,80 και σύντομα θα φθάσει 3 ευρώ, ενώ το σουβλάκι στα 1,80 και σύντομα θα πωλείται προς 2 ευρώ… αποτρέπει αρκετούς από την κατανάλωση.

Το σκηνικό «ζοφερό» και όλοι λένε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι… ψίχουλα! Το μόνο μέτρο που αποδίδει είναι… σπίτι και τηλεόραση!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top