ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο άνοιγμα δραστηριοτήτων – Μουσική στην εστίαση και παράταση κυκλοφορίας έως τη 01.30

patra estiasi anoigma kosmos kafes kosmos vraxneika 48
Η συνεχής βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα μας, αλλά και η εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, επιτρέπουν περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Έτσι από αύριο Σάββατο, το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα,  η απαγόρευση θα ξεκινά στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί έως τις 5 τα ξημερώματα.

Θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ, ενώ σε οποιαδήποτε νέα παράβαση θα αναστέλλεται η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες.

Επίσης, θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.

Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει και αυξάνεται το όριο των καλεσμένων στα 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις και ο αριθμός των θεατών σε θέατρα και θεάματα στο 60% έως 75%, ανάλογα με την χωρητικότητα.

Χθες ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson) για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και από τις πρώτες κιόλας ώρες περίπου, 71.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού.

.

 

You may also like

Comments are closed.