ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σήμερα η υπογραφή για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤχ – Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της “Πολιτείας”

Facebook
Twitter
Σήμερα “κληρώνει” για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας στον χώρο του ΚΕΤχ, αφού εντός της μέρας αναμένεται να υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά το έργο ενώ ήδη έχει υπογράψει σ υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την είδηση είχε μεταδώσει πρώτη η εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και το politeianews.gr με σχετικές δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την εξέλιξη της υπόθεσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην περιοχή των Συνόρων της Πάτρας.

Μάλιστα ο κ. Κατσανιώτης είχε τονίσει ότι: “Τα Σύνορα θα αλλάξουν εικόνα” και είχε προϊδεάσει για τις τωρινές εξελίξεις λέγοντας: 

“Η παραχώρηση του χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για να φτάσουμε στην διακήρυξη του διαγωνισμού είναι τα βήματα που ακολουθούν. Το νερό ήδη μπήκε στο αυλάκι και τόσο η τοπική Αστυνομία όσο και η πόλη της Πάτρας, κερδίζουν από αυτή την εξέλιξη. Η Αστυνομία θα αποκτήσει έναν σύγχρονο και επαρκή χώρο για την κάλυψη των αναγκών της και η περιοχή των «Συνόρων» της Πάτρας θα αποκτήσει νέα ζωή. Ήταν το πιο λογικό και γίνεται πράξη”.

Το έργο θα γίνει με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με την ολοκλήρωση του κύκλου υπουργικών υπογραφών οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης του χώρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια, με την καταβολή ενός συμβολικού μηνιαίου μισθώματος.

Εκτιμάται ότι της δημοσίευσης της ΚΥΑ στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ως γνωστόν έχει αναλάβει προσωπικά την υλοποίηση του έργου. Στην προ μηνών επίσκεψή του στην Πάτρα άλλωστε είχε δεσμευθεί ότι θα επιστρέψει στην πόλη για τη σχετική ενημέρωση αναφορικά με την πορεία του σχεδίου.

ΔΕΙΤΕ τις δηλώσεις Α. Κατσανιώτη στην εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”:

MATC 2604 021 cmyk min 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top