ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: Πρώτη μέρα στο… Αρσάκειο | ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ της “Πολιτείας” (Δείτε το “πριν” και το “μετά”)

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη | από εφημ. “Πολιτεία”

Μία επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο, ήταν για την «Πολιτεία» ενδεδειγμένη, αφού η εφημερίδα ουκ ολίγες φορές είχε εισχωρήσει στο πρώην Αρσάκειο για να απαθανατίσει και να δημοσιεύσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες ανακατασκευής που εκτελούνταν τότε.

IMG 5623 1

Σήμερα, λοιπόν, που ήδη η «καρδιά» του Δημαρχείου της Πάτρας «χτυπά» στο ιστορικό κτίριο της οδού Μαιζώνος, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και Αντιδημάρχων, ήταν επιβεβλημένο να ξαναπάμε για επιτόπιο ρεπορτάζ.

(ΔΕΙΤΕ παλιό φωτορεπορτάζ ΕΔΩhttps://politeianews.gr/arsakeio-dimarxeio-erga/ )

Ανεβήκαμε στον τρίτο όροφο πηγαίνοντας στο βάθος, προς την γωνιά της Μαιζώνος με τον πεζόδρομο της Παρθενίου.

Στο γραφείο Δημάρχου 3 1

 

Δείτε πώς ήταν πριν ο ίδιος χώρος:

για αρχειο 5 768x1024 1

Οι γραμματείς του Δημάρχου μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα και θετικά σχόλια για τον νέο χώρο εργασίας.

 

Οι γραμματείς του Δημάρχου 1
Οι γραμματείς του Δημάρχου

Ενώ βρήκαμε τον Δήμαρχο στο γραφείο του μετά από μια πεντάλεπτη αναμονή μας, μέχρι ο κ. Πελετίδης να ολοκληρώσει συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Νίκο Παπάκο, αφού αμφότεροι ανήκουν σε ίδια Επιτροπή.

Ο Δ¨ημαρχος με το Ν. Παπάκο 1
Ο Δήμαρχος με το Ν. Παπάκο

Η είσοδός μας στο γραφείο του Δημάρχου αποτυπώνεται στην φωτογραφία με ευρυγώνιο φακό. Το γραφείο του με πλάτη προς την Μαιζώνος, άπλετο φως, ενώ απέναντι απ’ το γραφείο ένα μικρό σαλονάκι για τους επισκέπτες.

κεντρικη δημαρχος 1

«Ήρθαμε όπως όπως. Δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμα το γραφείο», μας είπε ο Δήμαρχος στεκόμενος πάνω σε στοίβα εγγράφων ανοιγμένων πάνω στο γραφείο. Όπως πρόσθεσε, μένει να μπουν πίνακες ζωγραφικής και άλλα στοιχεία που θα βελτιώσουν την εικόνα ενός γραφείου Δημάρχου. «Αλλά, δουλειά, γίνεται…», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Πελετίδης.

Δείτε το γραφείο Δημάρχου πριν:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Το γραφείο Δημάρχου Πατρέων 1024x768 1

 

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ
Ο ισόγειος χώρος γεμάτος με. ιστορία 1
Ο ισόγειος χώρος γεμάτος με… ιστορία

Πιο κάτω, στον ισόγειο χώρο, εντοπίσαμε το γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών Διονύση Πλέσσα. Διακρίναμε δύο γραμματείς και υπαλλήλους να μπαινοβγαίνουν στο γραφείο αφήνοντας έγγραφα και τον ίδιο να μιλά στο τηλέφωνο απασχολούμενος με ένα θέμα εσωτερικής λειτουργίας.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών 1 1
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

 

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Τι μετακόμισε, τι έμεινε πίσω…

IMG 5619 1

Οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι έχουν τα γραφεία τους στον τρίτο όροφο, όπως και του Δημάρχου, αλλά στην απέναντι, στην βόρεια, πλευρά του κτιρίου, προς την οδό Κ. Γκότση.

Στον δεύτερο όροφο είναι η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, στον τρίτο όροφο διακρίναμε και το γραφείο Τύπου με την Νάνσυ Παυλοπούλου, την Κλειώ Βασίλογλου και τον Στέφανο Πολίτη.

Στο Γραφείο Τύπου 1

Στο Γραφείο ΤύπουΗ Πολεοδομία, η Διεύθυνση Προσόδων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο καινούργιο, ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του πρώην Αρσακείου.

Να σημειωθεί ότι στην πίσω πλευρά του νέου Δημαρχείου, προς την οδό Κορίνθου, υπάρχει μία τεράστια σάλα που το ύψος της ξεκινά απ’ το ισόγειο φθάνοντας στον τρίτο όροφο, η οποία θα χρησιμοποιείται για γαμήλιες τελετές αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις – δεξιώσεις του Δήμου Πατρέων.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιογράφος Νάνσυ Παυλοπούλου φρόντισε και για την εκτύπωση ενός χάρτη τον οποίο μπορεί να παραλαμβάνει κάθε εισερχόμενος, διαβάζοντας και για την ιστορία του κτιρίου αλλά και για το ποιο γραφείο βρίσκεται πού μέσα στο κτίριο.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ…

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Μόνο ένας Αντιδήμαρχος έμεινε πίσω, στο παλιό Δημαρχείο της οδού Μαιζώνος. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Αναστασίου. Όπως επίσης παρέμειναν, προς το παρόν, το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, η Υπηρεσία Προγραμματισμού και το τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας.

 

Ψάχνουν για… Φούρνο και Μεζεδοπωλεία

Είχαμε από πολύ παλιότερα γράψει ότι δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εστίασης που ψάχνουν διακαώς για επαγγελματικό χώρο στον οποίο να στεγάσουν μεζεδοπωλείο. Ξέροντας ότι είναι κάτι που λείπει και βάσει της εμπειρίας που ήδη υπάρχει από την προηγούμενη διεύθυνση του Δημαρχείου Πατρών, είναι βέβαιο ότι θα «πιάσει» γιατί υπάρχει ζήτηση.

Άλλωστε αυτό μας είπαν και πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι. Ότι υπάρχουν καφέ τριγύρω στην περιοχή, όχι όμως, «να φάμε και κανένα σουβλάκι ή να πιούμε μια μπύρα με μεζέ». Το πρόβλημα όμως, πέρα από την αυξητική τάση των ενοικίων, είναι ότι κατά μήκος του πεζόδρομου της Παρθενίου, που ενδείκνυται για κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει κανένας επαγγελματικός χώρος προς ενοικίαση που να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Σημειωτέο, δεν υπάρχει ούτε φούρνος! «Σε κοντινή απόσταση δεν έχουμε πουθενά να πάρουμε ψωμί ή μια τυρόπιτα κι ένα κουλούρι», δήλωσαν οι εργαζόμενοι απαριθμώντας τις πρώτες «αδυναμίες» της νέας τους γειτονιάς.

 

Δημοτική Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη

2 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1

Όπως πρόσφατα γράψαμε, επίσης, ο ισόγειος χώρος του παλιού Δημαρχείου, από Πανταννάσης έως Βότση, θα φιλοξενήσει την Δημοτική Πινακοθήκη. Αυτό συνεπάγεται εργασίες ανακαίνισης που θα ξεκινήσουν σύντομα. Και στο ίδιο πλάνο εντάσσονται και οι εργασίες ανακαίνισης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παραδίπλα, στην Μαιζώνος μεταξύ Βότση και Φιλοποίμενος.

Αυτό όμως που θα συμβεί θα είναι, εφόσον υπογραφεί η σύμβαση του έργου ανακαίνισης και αναλάβει ο ανάδοχος εργολάβος, να ξεκινήσει η μεταφορά των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο παλιό Δημαρχείο, ώστε η ανακαίνιση να γίνει χωρίς κίνδυνο για τον πολύτιμο πλούτο των βιβλίων.

Τα οποία, μετά το πέρας των εργασιών, θα επιστρέψουν στη θέση τους. Ο ακριβής χρόνος που θα ξεκινήσουν οι εν λόγω διαδικασίες δεν έχει καθοριστεί, αλλά πρόκειται να αρχίσει σύντομα.

IMG 5622 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top